HOLE PÅ SKJÆRET:

MINNEVERDIG: Mynter? Hvordan kan man huske mynter fra en båtsesong?, spør Hole på skjæret.

Da automaten var tettere enn doen

«De har aldri betalt en tyggis til syv kroner med noe annet enn bankkort. Kanskje vi kan tipse Færder om noe som heter Vipps?»

Publisert Sist oppdatert

Når bade- og båtsesonger er blitt oppsummert, har det ofte handlet om brennmaneter, grunnstøtinger, tett båtdo og drømmedager på svabergene. I år? Drivstoffpriser og mynter.

Mynter? Hvordan kan man huske mynter fra en båtsesong? Takken går til Færder kommune. I gjestehavnen på Hvasser ga automaten for havneavgift beskjed om at det ikke gikk an å betale med kort. Mynter, takk!

285 kroner i mynter er jo noe alle går med i lomma. Særlig i våre dager. 285 kroner i mynter betyr veldig bra tyngde i benklærne. Dette igjen gir økt stabilitet i sidevind når man går langs bryggekanten.

285 kroner i mynter gjør også at du kanskje kan si opp abonnementet på SATS. Å bære på mynter til automaten på Hvasser gir uant benstyrke. Mynter gjør deg også interessant blant ungdommen. De har aldri betalt en tyggis til syv kroner med noe annet enn bankkort. Kanskje vi kan tipse Færder om noe som heter Vipps? Det skal allerede være observert sør for Drammen.

Men det blir kanskje ikke flere besøk på Hvasser? På vei fra Tjøme til Sandefjord - over Tønsbergfjorden - kom tåke og regn. Bølgene var der fra før. M/S «Fleksnes» stampet og rullet. Ingen andre båter var å se. Var det på grunn av været eller drivstoffprisene? Mistanken gikk mot første antagelse. Bestyrerinnen skrek meget bestemt at dette ble hennes siste båttur mens det frådet rundt kjeften på Vallevikskjæra, Svartskjær, Knatteboene og...ja, var det Glefserompa? Samtidig med dette løftet, ofret hun fiskekakene innkjøpt på morgenkvisten.

Etter et glass hvitvin, trygt fortøyd i Sandefjords gjestehavn, kom bestyrerinnen til den konklusjon at det kan bli båtferie også neste år. Men da skal ferden gå ut Tønsbergfjorden - ikke på tvers i sønnavind og bølger som ville gjort en Hawaii-surfer lykkelig.

Men hvor ble det av alle de andre - resten av sommeren? Ble 27 kroner literen for båtbensin for mye for mange? Gjorde reduserte pandemibegrensninger at Syden fristet mer enn den nyinnkjøpte båten og usikker ferd over Rakkebåene?

Selv er vi i gang med å samle mynter til neste års besøk på Hvasser.