Hole på skjæret

LIVET PÅ HOLMEN: Mange kan misunne båtfolket livet på holmen, men enkelt er det ikke, skal vi tro Hole på skjæret.

En båttur i all enkelhet

De båtløse sitter tett i tett på stranda og misunner oss som freser, seiler, putrer, padler eller ror ut utover i skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

Misunnelse er en skjult beundring, skrev Søren Kierkegaard - og det er vel sånn vi føler det vi båteiere når vi setter oss inn i hvordan andre har det. De båtløse sitter tett i tett på stranda og misunner oss som freser, seiler, putrer, padler eller ror ut utover i skjærgården.

Båten trenger ikke å være stor og dyr. Bare det å ta med ektefellen/samboeren og barna ut i en liten landstedsbåt er jo lykke. Komme seg ut på en liten holme og oppleve frihet og idyll. Kanskje vekk fra alle andre, eller påtreffe en annen familie med barn. Intet sted er det så lett å komme i prat med folk som ute i naturen.

Selvfølgelig kan det bli litt trykket stemning når du forteller at du plusset på alt du kunne overfor forsikringsselskapet ved det siste uhellet - og han forteller at han jobber med båtforsikringer i Storebrand.»

Hole på skjæret

Så blir det lek for ungene og et nytt bekjentskap for oss voksne. Vi kan snakke båtmotorer, uthavner, gjestehavner, grunnstøtinger, bølgehøyder og fiske. Selvfølgelig kan det bli litt trykket stemning når du forteller at du plusset på alt du kunne overfor forsikringsselskapet ved det siste uhellet - og han forteller at han jobber med båtforsikringer i Storebrand. Men i fint vær løser det meste seg.

Temaet kan fort penses over på landkrabbene. Om at det ikke er rart de er misunnelige de som sitter tettpakket på stranda, for de aner jo ikke hva båtliv er.

Med minimal utrustning får man en perfekt dag på holmen. Det eneste du trenger å ta med deg er redningsvester, dregg, skiftenøkkel, skrutrekker, draft, gensere, paraplyer, kjøleboks, engangsgrill, fyrstikker, pølser, ketchup, sennep, lomper, brød, koteletter, potetsalat, kniver, gafler, skjeer, glass, vann, saft, øl, vin, salt, pepper, grillkrydder, campingstoler, campingbord, solkrem med faktor 10, 30 og 50, after sun, salve mot brennmaneter, solhatt, badesko, badedrakt, håndklær, gakk-gakker, baderinger, bademadrasser, parasoll, kaninburet, bensinkanne, bleier, ukeblader, bøker, booster til lading av mobil og iPad, pillene mot gressallergi, ringspill, fotball, boccia, dart, pyrisept, norgesplaster, toalettpapir, reise-TV, radio, instruksjonsboken til motoren, hanske mot gnagsår ved startforsøk på vrangvillig motor, teppe og Grand Danoisen med vannskrekk.

I det hele tatt er det svært lite som skal til for å få en vellykket dag på holmen.

Ikke rart de er misunnelige på land.