Kommentar: Hole på skjæret

RUSTEN KJÆRLIGHET?: Ruskvær har preget årets båtsesong, så den kjæreste båten kan ha følt seg litt oversett. (FOTO: Sigbjørn Larsen)
RUSTEN KJÆRLIGHET?: Ruskvær har preget årets båtsesong, så den kjæreste båten kan ha følt seg litt oversett.

Samtale ved reisens slutt

Hole på skjæret tar en alvorsprat med båten etter at sesongen er over. Master 740 "Fleksnes" føler seg snurt etter en sesong preget av ruskevær. 

Publisert

Vi pleier å ta en prat, Fleksnes og jeg når sesongen er over. En liten oppsummering, der denne 40 år gamle Master 740 kommer med sine ytringer. De kan være krasse, så det gjelder å ha ankerdram å by på - eller ny motorolje i dette tilfellet.

– Det ble mye lediggang på meg i sommer, innleder Fleksnes - omtrent så anklagende som jeg hadde forventet. Derfor har jeg vært inne på yr og samlet litt værstatistikk.

– I Oslofjorden var det iskaldt i mai, juni var fin, men juli og august like fuktige som en dimmefest. Du kan ikke regne med full pedal når forholdene innbyr mest til indianske regndanser, sier jeg.

– Det var noen fine dager også hvor jeg ble liggende alene. Da var det vel golfkøllene som trakk mer?

– Ehhh, når man har meldt seg på til en turneringsserie må man nesten møte opp. Du led vel ingen nød her på havna. Husk at du fikk ny kalesje i fjor til 13.000 kroner. Det var mer enn jeg kjøpte klær for. Den nye kalesjen har gjort at du har holdt putene og lugaren hel tørr.

– Da du kjøpte hytte for drøyt 15 år siden, tenkte du ikke på at du skulle ha tid til å bruke meg også?

– Ehhh, jeg hadde vel tenkt at det skulle bli et vekselbruk, men det er klart at døgnet fikk ikke flere timer. Men du må tenke på at du tross alt har vært utpå 12-15 ganger i sommer, og den ene gangen ble du den store helten, da du reddet en båt med motorstopp utenfor Bjerkøya i Asker. Det er mange farkoster som blir brukt bare to-tre ganger.

– At andre har hatt det enda kjedeligere enn meg er dårlig trøst. Har du tenkt på hva hver tur har kostet deg?

– Det er klassikeren til dem som ikke har båt og skal prøve å gi båteierne dårlig samvittighet. Jo da, det kan fort ha blitt mer enn tusen kroner turen, men gir ikke det deg en eksklusiv følelse? Vær glad du ikke er sparkesykkel som blir slengt ned i en grøft.

– Den var litt usaklig. Man kan være glad for alt man ikke er, men nå snakker vi om tiden vi har tilbragt sammen i sommer. 

– Du må ikke glemme at jeg hadde bedt deg gjøre klar for en tur til fra Blommenholm til Sandefjord, men så kom Hans og ødela den planen. Force majeur kalles sånt. Ikke min feil. Kan du ikke si noe positivt med årets sesong?

– Jo, du har ikke funnet noen nye skjær.