Kommentar: Hole på skjæret

FIASKOSOMMER: Selv om sommerferien var full av uhell, kan man alltid finne noe positivt, mener Hole på skjæret. 
(ILLUSTRASJONSFOTO: ATLE KNUTSEN).
FIASKOSOMMER: Selv om sommerferien var full av uhell, kan man alltid finne noe positivt, mener Hole på skjæret.

Fiaskosommer må ikke undervurderes

– Det er ytterpunktene som fenger. Derfor kan en ferie ha vært «fin» selv om den var en katastrofe, skriver Hole på skjæret.

Sommerferien er svært etterlengtet for mange. Forventningene er høye, og da vil man gjerne at de skal innfris. I alle fall bli innfridd overfor venner og kjente som etterpå skal lytte til suksesshistorien.

Har du hørt om noen som har vært på båtferie og hatt det sånn passe? Som oftest hører du «å, det var så flott!» Når folk i Syden har hatt sol og 30 varmegrader, eller folk i Nord-Norge 25 varme, så er det ikke så morsomt for en søring å si at han har hatt det sånn passe. Det blir omtrent like spennende som en vindusviskertest for traktorer.

Det er ytterpunktene som fenger. Derfor kan en ferie ha vært «fin» selv om den var en katastrofe. Da kan man underholde omgivelsene med alt som gikk galt.

• Svigermor hadde glemt å feste dreggtauet, og hun slapp heller ikke taket da hun kastet dreggen ut. Hun ble med ned. Synd, for det var en ny og dyr dregg.

• Minstegutten ble sjøsyk og hang over rekka for å spy, men det fikk han ikke til før han kom inn i byssa.

• Skrulleguri ville ha ut det nye snøret sitt, og vi hadde kjørt i over ti minutter før det satte seg fast i propellen.

• Landkrabbenaboene, som skulle være med på båtferie for første gang, syntes det var så praktisk at båter hadde vannklosett. Så kunne de kaste bleiene der fremfor i en pose.

• Alarmen på vannpumpa gikk dagen etter at vi hadde lagt ut. Vi ringte Redningsselskapet, og de kom etter vi hadde rullet i bølgene bare to-tre timer. De vi hadde vinket til, vinket bare tilbake. På sjøen er alle hyggelige.

• Verkstedet hadde bare én mann på jobb, men det spilte for så vidt ingen rolle, for de hadde ikke riktig type vannpumpe. Den kunne de skaffe i løpet av tre uker.

Sånt er jo morsomt - i alle fall i etterkant. Og det blir morsommere og morsommere år for år. Mye morsommere enn å si at vi hadde fire dager sol og tre dager regn den første uka, og så fire dager regn og tre dager sol den andre uka. For det blir sånn midt på treet. Men du blir festens midtpunkt hvis du sier: - Brennesleholmen fikk nedbørsrekord med 100 millimeter på ett døgn - og mesteparten kom i båten vår, der selvlensesystemet hadde tettet seg. Men det var tilbud på øsekar på Joker.

Snakk om flaks!