FULL SOM ET ØSEKAR: Et øsekar kan brukes til så mangt. I tillegg til oppbevaring av leskedrikk også til å fjerne vann. Brukes gjerne også som uttrykk for naboen som ikke er i stand til å forlate båten din etter et kveldstreff. (
FULL SOM ET ØSEKAR: Et øsekar kan brukes til så mangt. I tillegg til oppbevaring av leskedrikk også til å fjerne vann. Brukes gjerne også som uttrykk for naboen som ikke er i stand til å forlate båten din etter et kveldstreff..

Forklaringer som hjelper nykommerne med ord og uttrykk

I båt er ikke alt hva det først virker å være, opplyser Hole på skjæret.

Publisert

Båtfolk kan deles inn i tre kategorier; de som vet alt, de som vet litt og de som ikke vet forskjell på baug og akterspeil. I førstnevnte kategori er det veldig nyttig å ha en kontakt. Det er de som alltid er på havna og alltid har svar på det du spør om. Til de sistnevnte hører en del av nykommerne på sjøen, og det var de vi hadde tenkt å hjelpe med en liten tolkning av uttrykk du kan støte på.

Dieseldyr = Her nytter det ikke å tenke avlivning og ta med hagla ombord. Dieseldyret er ikke noe dyr, men en seig masse du kan få på tanken. Tetter det meste, unntatt lekkasjer selvfølgelig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER