AVANSERT FISKE: Stadig mere utstyr som skal hjelpe båtfolket med å finne fisken dukker opp, men hvor blir det av fangsten, spør Hole på skjæret.

Fint utstyr, men hvor er fisken?

Hole på skjæret vurderer «GPS Big Fish 776G cod 2b dorado hanging snore» med frekvens for makrell uten tomat.

Publisert

Jeg husker godt da vi sto i kø for å kjøpe vår første mobiltelefon. Det var på Elkjøp i Sandvika. Nei, det var utenfor Elkjøp i Sandvika. Køen var flere hundre meter lang. Butikken solgte Motorola til én krone per stykk! Du måtte riktignok kjøpe et abonnement i tillegg, så prisen ble noen hundre ganger høyere - men for en ny verden som åpnet seg. Snakke med folk i telefon uten ledning! Og sende tekstmeldinger til dem du ikke gadd å snakke med. OK, noen ganger var forbindelsen så dårlig at det var bedre å skrike enn å ringe, men det bedret seg fort.

Siden gikk utviklingen i rasende fart, og mobilen ble lommelykt, værstasjon, skiføresjekker og mye annet. Da måtte den selvfølgelig komme, den avanserte fiskedingsen. Nå er selvfølgelig ikke ekkolodd noe nytt for dem som driver fiske, men nå er den blitt så avansert at du nærmest kan plotte inn om du vil ha torsk eller breiflabb til middag.

«Vi tar det som en selvfølge at Garmin har egen frekvens for hvitting, ulke, sypike og makrell uten tomat.»

Som den store teknikeren vi er (bytter kanaler på TV-en med fjernkontroll og strør isen foran huset med oppvarmet grus), leste vi med stor interesse om den nye dingsen fra Garmin. GPS Big Fish 776G cod 2b dorado hanging snore, eller hva nå den typebetegnelsen het. Hvorfor i all verden må sånne dingser hete så mye rart? Kan man ikke bare kalle den Garmin Fish Dinner Coming Soon?

Den mest avanserte utgaven koster 17 000 kroner - eller drøyt 300 torskemiddager på Meny på fisketirsdager. Spiser du fisk en gang i uken, kan dette high tech ekkoloddet være inntjent i løpet av bare syv år.

En investering på 10-17 000 skremmer neppe de mest ihuga hobbyfiskerne. Det er tross alt noe annet å dra opp en lettsaltet uer fra dypet enn å bestille den over disk. En del av oss har jo tross alt litt av jegeren og fangstmannen i oss, det være seg fisk, fugl, hjort, tyttebær, sopp eller damer. Andre igjen jakter varer utgått på dato i søppelkassa utenfor Kiwi.

Vi tar det som en selvfølge at Garmin har egen frekvens for hvitting, ulke, sypike og makrell uten tomat. Fangsteventyret kan begynne!

Størstedelen av fritidsbåtflåten befinner seg i Oslofjorden. Det er bare en ting som mangler. Fisk i fjorden.