NEDSNØDD: – Frossent vant finner alltid en plass å gjøre litt ugagn, konstaterer Hole på skjæret. (ILLUSTRASJONSFOTO: ATLE KNUTSEN)
NEDSNØDD: – Frossent vann finner alltid en plass å gjøre litt ugagn, konstaterer Hole på skjæret.

Lite fisk, nok slappfisker

«Når familien Landkrabbe skal kjøpe seg bruktbåt, risikerer de da å få en båt som har ligget som et skistadion i hele vinter – med unntak for scooterspor?»

Publisert

Er det sjøsetting eller vrakpant som står for døren? Grunnen til at vi nevner vrakpant er en del sjokkerende observasjoner gjennom vinteren.

Båtfolk er gjerne handymen, leste vi for en liten stund tilbake. Omtrent som gutten som reddet oss på Lovisenberg Camping ved Kragerø for en liten mannsalder siden. (Hva en campingplass har å gjøre i Båtmagasinet? Jo, det er flott sjøutsikt der!) Vår gamle folkevogn ville ikke starte. Gutten fant ut at det var feil i fordelerlokket. Inni fordelerlokket hadde kullstiften gått i stykker. Men han hadde en kullstift liggende! Tenk deg å kjøre rundt med en kullstift til et VW fordelerlokk. Da er du Petter Smart.

Også blant båtfolket er det en del Petter Smart-er. Folk som helt naturlig drar opp en skiftenøkkel av baklomma og fikser en hylsepatrulje til gjennomføringskobolten i dysenterisveiva. Men jammen meg fins det også en del Petter Gi F*. Nå skal vi ikke skjære alle som ligger i boblehavn over en kamaksel, men det virker som om det er en del slappfisker i vår fisketomme fjord. De er tilhengere av lettvinte løsninger. En ting er at de slipper å ta båten opp om høsten, men noen vil visst slippe alt annet også.

Tankegangen er kanskje at når en båt tåler regn om sommeren, så gjør den det om vinteren også? Riktig tenkt, men når denne nedbøren kommer som snø og veier dobbelt så mye som en kvinnelig langrennsløper med spisevegring, så er det ikke sikkert at kalesjen roper hurra. Det kan tvert imot hende at den skriker i smerte og roper «f*, Petter! Kunne du ikke dratt en presenning over meg? Den koster jo bare noen hundre kroner på Biltema og Jula.»

Vann som fryser blir til is. Is utvider seg. Såpass husker dere vel fra timene med fysikklærer Kruttlappen på barneskolen? Frossent vant finner alltid en plass å gjøre litt ugagn.

Når familien Landkrabbe skal kjøpe seg bruktbåt, risikerer de da å få en båt som har ligget som et skistadion i hele vinter - med unntak for scooterspor? Ja, med mindre de kontakter vårt planlagte firma, Dronedetektiven. Alle båter i boblehavner, der du ikke slipper ut på bryggene på grunn av låste gjerder, blir dronefotografert og lagt inn på en verstingskala.

«Godt vedlikeholdt båt som har stått i oppvarmet låve i vinter selges til gunstig pris.»

Å nei, du - ikke prøv deg!