TIL RORS

SETTER PRIS PÅ: - Vi vil hedre de beste båtene i Norge, sier fra venstre Christan Broch Korsbøen (NORBOAT), Stig Hvide Smith (Båtforbundet) Ole Henrik Nissen-Lie (Båtmagasinet) og Magnus Ryhjell (NORBOAT).
SETTER PRIS PÅ: - Vi vil hedre de beste båtene i Norge, sier fra venstre Christan Broch Korsbøen (NORBOAT), Stig Hvide Smith (Båtforbundet) Ole Henrik Nissen-Lie (Båtmagasinet) og Magnus Ryhjell (NORBOAT).

Vil kåre Årets Båt

Vi setter pris på gode båter, og dyktige båtfolk. Ja, så mye at vi har opprettet to nye båtpriser i år, der leserne kan være med å stemme.

Publisert Sist oppdatert

Prisen «Årets båt» i Norge, skal for første gang deles ut under «Båter i Sjøen» i august, og utdelingen arrangeres i samarbeid med Norboat. Planen er at dette skal bli en årviss kåring av beste motorbåt og seilbåt på det norske markedet.

I juryen sitter Stig Hvide Smith, Båtforbundet, Marit Strømøy, Axel Nissen-Lie, Seilmagasinet og Ole Henrik Nissen-Lie, Båtmagasinet.

 Vi vil gjøre stas på båter og produsenter som lykkes i det norske markedet. Sjøegenskaper, kvalitet og markedsgjennomslag, vil være blant kriteriene. Vi ønsker å premiere «folkebåten». Norske båtfolk er blant de mest kvalitetsbevisste i verden, også mange norske båtbyggere er internasjonalt anerkjente. Dermed tror vi at det å lykkes i det norske markedet også vil henge høyt.

Vi vil om kort tid presentere de nominerte på våre nettsider - og du kan være med og stemme!

Restaureringsprisen

16.juni åpner Oslofjordmuseet museumshavna i Vollen. Der vil vi dele ut Restaureringsprisen som er et resultat av samarbeid mellom Oslofjordmuseet, Oslofjordmuseets venner, Båtmagasinet og Seilmagasinet. Prisen er en pengegave på 10 000 kroner.

Vi håper at restaureringsprisen kan berømme folk som legger egeninnsats i å sette i stand gamle båter og inspirere andre til etterfølgelse. Gjenbruk og sirkulærøkonomi er kommet tilbake for å bli.

I juryen sitter, foruten samarbeidspartene for Restaureringsprisen, også den kjente båtmannen Martin Kamperhaug, som selv har restaurert en rekke båter, og Håkon Svendsen som kan vise til en stor merittliste av flytende perler.