Hole på skjæret

LOTTO: Vinnerbeløpene i Eurojackpot er ganske heftige, og sjansen for toppgevinsten er også ganske stor, mener Hole. (FOTO: TONY CASTRO DESIGN).

Liten båt, stor gevinst

Vinnerbeløpene i Eurojackpot er ganske heftige, og sjansen for toppgevinsten er også ganske stor. Omtrent som å dra opp en 15-kilos torsk på dregg i indre Oslofjord.

Publisert

Så når du etter et vellykket spill legger 400 millioner kroner under hodeputen, er det fristende å drømme om en ny båt. Nå duger vel heller ikke 400 millioner for å ta opp kampen med de heftigste yachtene i Porto Banus og andre havner hvor eierne har problemer med å få utgiftene til å strekke til. Men i Pollen, Blindleia og på Havna går det an å bli lagt merke til selv om man bruker bare halvparten av gevinsten på en båt.

Ja, hva gjør vi egentlig med en gevinst på 400 millioner og fritt valg på øverste båthylle? Første problem er at du ikke kan gå rett fra en ti fot With og til en 100 fots flytende terrasseleilighet med boblebad og peis. Da holder det ikke med mopedlappen i baklomma og Holmenkollskien på brystet. Du må ha kystskippersertifikat.

Men vinner jeg 400 millioner i Eurojackpot, skal du få ny kalesje

Hole på Skjæret

En annen sak er at det neppe er anbefalt å dra ut med en 100-foter alene, så da kan du like gjerne leie inn mannskap med kvalifikasjonene i orden. Gevinsten dekker det. Det blir mye løping på Chablis-glatte dekk om du alene skal slå pålestikk både forut og akter. Og tenk om heisen stopper.

Med 100-foteren din blir det selvsagt ikke noe problem å passere Rakkebåene – vel å merke hvis du kjører utenfor. Ikke engang en småsint og bakfull Vestfjorden ved Lofoten stagger skipet ditt. Det eneste som kan stoppe deg er at båtens størrelse lokker FHI og Nakstad til å anbefale seilingsforbud - som for Color Line, DFDS og andre passasjerskip.

Men er det størrelsen det kommer an på? Stiger båtlykken proporsjonalt med antall fot? Ut fra mangeårig studier av ansiktsuttrykk på fjorden er svaret «nei». Tre fot større, OK – men ikke 90 fot økning.

Hvis du, Fleksnes – 38 år gammel og 24 fot lang – leste dette, så ikke tro at jeg lengter etter noe annet. Vi skal holde sammen denne sesongen også, vi.

Men vinner jeg 400 millioner i Eurojackpot, skal du få ny kalesje.