Kommentar:

TOU I PROPELLEN: Hole på Skjæret har forgjeves lett etter Tou i propllen. (ILLUSTRASJONSFOTO: ATLE KNUTSEN).

Gave til båtfolk: Det har ikke flasket seg

Hva skal en landkrabbe gi i gave til en båteier, spør Hole på skjæret.

Publisert Sist oppdatert

Det medfører mange problemer å ha båt. Men det kan også medføre problemer å ikke ha båt. For hva skal en uforstandig landkrabbe gi i gave til en båteier?

Et dustete spørsmål, vil kanskje noen si. For det er jo bare å gå i en båtbutikk, så vrimler det av alle mulige nyttige og unyttige dingser. Men det er nettopp det som er problemet. Hvordan skal en landkrabbe kunne finne en nyttig presang i båtforretningen? Det blir nedtur å dukke opp med polish til gelcoaten når vennen har trebåt.

Løsningen for dem som aldri har dratt i svinghjulet på en Sleipner og fått skulderen ut av ledd - og mange andre - blir å oppsøke Vinmonopolet. Der har de noe for de fleste. Unntatt til båtfolket.

«Løsningen for dem som aldri har dratt i svinghjulet på en Sleipner og fått skulderen ut av ledd - og mange andre - blir å oppsøke Vinmonopolet.»

Skal du være morsom å kjøpe en flaske med et maritimt navn, er det oppsiktsvekkende få produsenter som har tenkt på deg. Jo da, du kan kjøpe en rom som heter Captain Morgan og en whisky som heter Cutty Sark. Sistnevnte er altså ikke bare et seilskip. Old Smuggler gir også assosiasjon til smuglere i båt, men dem er det nesten ingen igjen av. Tollvesenet hadde kjempeaksjon utenfor Strømstad i april, brukte 50 000 kroner til diesel og fikk inn 1 390 i bøter.

Aass Bryggeri Drammen har skjønt litt. De har brygget Ankerpils. Klart du røsker med deg en sixpack til kapteinen hvis du er bedt på båttur. Og Rosmersholm i Agder har laget Ankerdram Aquavit. Men hvorfor har ingen ginprodusenter laget Fin i farten, I plan, Lekkasje eller Redningsselskap? Eller båtutgaven av Golden Cock? Golden Cockpit.

Den norske vodkaen Vikingfjord har selvfølgelig et maritimt preget navn, men vi savner produkter som 50 knop, Rakkebåene, Hopp kjerring, Full tank - tom lommebok eller andre kreative navn.

Før MA Rusfri Trafikk (tidligere Motorførernes Avholdsforbund) engasjerer advokat på grunn av alt dette alkoholpratet, så må vi presisere at edle dråper kun skal nytes når båten ligger stille. Slik sett burde kanskje en vodka fått navnet Dreggen?

 Men det mest åpenbare fraværet står Ringnes for - bryggeriet som i sin tid kjøpte stavangerske Tou.

 Hvor blir det av Tou i propellen?

 .