Hole på skjæret

IKKE SKILT: Ikke etterlys skilt som peker mot Lyngør og Arendal, skriver vår humorist Hole. (FOTO: ATLE KNUTSEN)
IKKE SKILT: Ikke etterlys skilt som peker mot Lyngør og Arendal, skriver vår humorist Hole. (FOTO: ATLE KNUTSEN)

Gode råd er gratis

2020 ble et formidabelt båtår - mye på grunn av koronaen. FHI advarte mot å reise til paraplydrinker og limbodans i Syden, og da valgte mange nordmenn å kjøpe båt i stedet. Det ble rekordsalg. Og rekord for Redningsselskapet i antall hjelpeaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Ettersom vaksinering av hele befolkningen vil ta sin tid, kan det gå mot nye høyder for båtlivet i år. De som kjøpte båt i fjor har, som alle andre før dem, funnet ut at de trenger en som er tre fot større. De som ikke hadde båt i fjor, kjøper den båten som de som skal ha tre fot større skal selge. Slik går regnestykket opp.

Båtmagasinet er til uvurderlig hjelp for alle båtinteresserte, og vi skal prøve å hjelpe årets nykommere.

Skal du kjøpe trebåt, så ta med en skrutrekker når du skal besiktige båten. Stikk skrutrekken hardt i skutesiden. Hvis trekkeren går tvert igjennom, er det ikke skrutrekkeren som er for tynn. Kjøpt en slik båt bare hvis du trenger sankthansbål.

«Plastbåter kan også ha skjørt skrog. Da heter det plastpest - sjøens korona.»

Hole på skjæret

Plastbåter kan også ha skjørt skrog. Da heter det plastpest - sjøens korona. Dette er relativt sjelden, og du trenger heller ikke vaksine mot plastpest.

Hvis du ikke ser noen påhengsmotorer bak på båten, kan du anta at den har innenbordsmotor. Ikke spør om dette, da selger fort vil tenke: "Han dusten der kan jeg få til å betale hva som helst". Spill heller båtvant og spør om propanledningene er skiftet i det siste. Hvis ikke kan du komme til å få tatt flyfoto av Hankø - uten bruk av fly.

Undersøk også om det medfølger slepejolle. Hvis FHI beholder stramme regler for hvor mange som kan være sammen, kan du med god samvittighet plassere svigermor i jolla når dere skal nedover kysten.

Ikke etterlys skilt som peker mot Lyngør og Arendal. Til sjøs brukes bare svarte jernstolper - og røde og grønne plastdingser. Det siste har ikke noe med den politiske situasjonen i kommunen å gjøre, men forteller deg hvor du skal kjøre i skipsleia.

Vil du gi båten nytt navn og du har lyst til å finne på noe originalt, så vær oppmerksom på at de fleste Costa-navnene er brukt opp: Costa Litt, Costa Nok, Costa Plenty og så videre. Kanskje bare døpe den Nybegynneren?

Til slutt: Kartlegg båtverksteder nedover kysten og noter nummeret til Redningsselskapet.

Godt båtkjøp - og god tur!