Mest lest i stor fart

I forrige måned lanserte Båtmagasinet oversikten over de ti mest leste sakene i 2021. Jeg lurte på hvor mange av Hole på skjæret-sakene som var inne på topp 10. Men det viser seg at selv i vår elektroniske tidsalder så kan man ikke stole på tellemaskinene.

Publisert

Kommentar/Hole på Skjæret: Ingen av Hole på skjærets dypsindige betraktninger om sjølivet var blant de ti mest leste. Tankene gikk raskt til Donald Trumps "valget er stjålet fra meg". Men når du holder med Stabæk i fotball er du blitt vant til å takle nederlag, så vi velger å la livet gå videre utenfor topp 10.

Båtmagasinet nummer 1 er nå tilgjengelig

Denne artikkelen er fra Båtmagasinet nummer 1/2022. Du kan lese hele bladet på nett eller i app. Er du abonnent har du tilgang til bladet på nettbrett/smarttelefon.

Se bladet og arkivet til andre utgivelser her.

Mest lest i 2021 var saken om S-1 Sverige - broderfolkets fartsmonster med to Rolls Royce-V12-motorer på over 2000 hestekrefter og en toppfart på over 100 knop. Vi antar at det ikke var MDG-sympatisører som dro opp lesertallene her.

Hestekrefter og fart. Akkurat, ja - det er det leserne vil ha! Saker om bensinslukende, brølende fartsmonstre - ikke fartsbegrensning, elmotorer, solcellepanel, krenking av kajakker og tømming av toalettet på miljøvennlig måte.

I inngangen til 2022 er 5-knopsgrensen et hett tema. Da blir det moro med en båt som S-1 Sverige. Kan man stå over 19 av 5-knopsturene og få suse avgårde i 100 knop den 20. gangen? Et slags bonuskort for sjøens raskeste?

Nå fremstår Hole på skjæret som gubben som er så godt trent i overkroppen fordi han hytter med neven til alle som kjører fra ham - det vil si de fleste? Ikke helt. Det blir klarere og klarere at fartsgrensen innenfor 150 meter fra land blir fem knop kommende sesong. Kanskje også innenfor 200 meter. Til gjengjeld kan det bli lov til å kjøre i 25 knop der det i dag er 15 knop. 25 knop er 46 km/t. Det blir nok festlig for S-1 Sverige og likesinnede.

I inngangen til 2022 er 5-knopsgrensen et hett tema. Da blir det moro med en båt som S-1 Sverige

Hole på skjæret

Fart appellerer til folk. Det ser vi på bilsalget. Det er stas å dra en Tesla Roadster fra 0 til 100 km/t på 1,2 sekunder. Hvorfor skulle sjøfarerne være mindre interessert i fart? Bare spør eieren av en Redline 26 utenfor Bergen. Med sine 700 hk fyker han i 200 km/t forbi politibåten - og det helt lovlig. I åpent farvann kan du kjøre så fort du vil.

Hole på skjæret med rapporter fra Fleksnes i 7,5 knop blir nok ikke mest lest i 2022 heller.