Båtjuss:

PÅ GRUNN: Et ublidt møte med moder jord kan føre til skader som selger bør opplyse om ved, selv om båten har blitt reparert. Båten på bildet har ingen forbindelse med tilfellet omtalt i saken.

Uenighet om skader etter grunnstøting

En daycruiser ble tatt i innbytte ved en større båthandel, men selger opplyste ikke om at båten hadde vært på grunn. Selv om en båt er solgt «som den er» mellom privatpersoner, har selger opplysningsplikt om vesentlige forhold, skriver vår advokat.

Vi la ut vår 2004-modell Viksund 360 for salg og opplyste i annonsen at vi også var åpne for innbytte. Prisantydningen var 1 250 000 kr. Vi var først og fremst ute etter en mindre båt, og da vi fikk tilbud om innbytte mot en nyere daycruiser (2020-modell) slo vi til. Det var en båt til omtrent halve prisen, slik at vi ble enige om et mellomlegg på 600 000 og at begge båtene ble levert «som den er». Etter at byttet var gjennomført og mellomlegget betalt oppdaget vi at daycruiseren hadde vært involvert i en grunnstøting og at det måtte foretas reparasjoner. Dette var ikke opplyst fra tidligere eier som hadde hatt båten siden den var ny. Verkstedet som har sett på båten kunne ikke gi noe bindende pris for utbedring. De mente likevel det uansett ville koste minst 200 000 kr, men kunne ikke love noe eller at båten ville bli som før grunnstøtingen. Vi ønsker derfor å heve kjøpet og har krevd dette av selger. Har vi krav på dette? Hva med innbyttebåten? Kan vi kreve å få den tilbake igjen i tillegg til pengene?

Svar:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER