BÅTEN: Slik vil katamaranen se ut når den går på vannet i mars.

Nytt norsk lag i øverste klasse av offshore racing

Sudrheim Offshore Racing satser stort med eier og fører Ove Trøen i spissen, og Pål Virik Nilsen som «throttleman».

Publisert Sist oppdatert

I 1997 debuterte «Spirit of Norway» på den øverste arena innenfor båtsport: UIM Offshore klasse 1. Siden vant de fem verdenstitler. Nå vil Sudrheim Offshore Racing prøve å gjenta suksessen, skriver de i pressemelding.

For å oppnå de hårete målene de har satt seg fore har eier Ove Trøen samlet et meget kompetent lag. I samme pressemelding skriver de at «nesten alle» som nå er ansatt i Sudrheim tidligere har jobbet med laget Spirit of Norway. Videre sier Trøen at de i lengre tid har arbeidet med å sette i stand satsningen:

– Det å gå inn i UIM offshore 1 er en langvarig drøm som endelig har gått i oppfyllelse, etter tre år med planlegging. Jeg er stolt over å ha satt sammen et dyktig og svært erfarent team som inkluderer «throttleman» Pål Virik Nilsen, teknisk sjef Rolf Arnestad og konsulent Gro L. Helgesen. Det er spennende at Offshore 1 igjen vokser, og at vi skal konkurrere på toppnivå av internasjonal båtsport.

TEAM SUDRHEIM: Rolf Arnestad, Pål Virik Nilsen, Ove Trøen og Gro L. Helgesen er kjernen i laget.

2200 hester fyres opp i mars

Det nyopprettede laget er nå i gang med en fullstendig ombygging av båten de skal konkurrere med - en 43 fots Victory katamaran som tidligere var eid av «Qatar-laget». Sent i januar vil de motta to Mercury Racing V8 motorer på 1100 hester hver, og i slutten av mars vil de begynne testing og trening. Første løp er i mai og vil ta sted i New York.

«THROTTLEMAN»: Pål Virik Nilsen er klar for nye utfordringer.

Mannen som skal temme kreftene er «throttleman» Pål Virik Nilsen. Han har over 30 års erfaring innenfor båtsport og har deltatt på over 300 løp, derav 50 i klasse 1. Han sier at hans rolle også vil innebære opplæring av Trøen:

– Jeg er veldig stolt og ydmyk for å være en del av dette nye Offshore 1 teamet med så erfarne kolleger samt et godt budsjett som gir forhåpentligvis grunnlag for sportslig suksess. Å dele båten med Ove vil bli interessant og morsomt. Jeg har konkurrert i mer en­­­­­­­­­­n femti Offshore 1 race og det vil være min jobb å lære Ove båten, klassen og kjørestilen slike raske katamaraner krever og få han til å føle seg trygg på både meg og båten.

Administrerende direktør i Powerboat P1, Azam Rangoonwala, sier han er meget fornøyd med ha fått inn et lag som representerer Norge:

– Vi er glade for at Sudrheim Offshore Racing vil fly det norske flagg i neste sesong av UIM klasse 1. Vi kan nå se frem til å glede oss over nok et skandinavisk lag som kjemper om verdenstittelen.

.