KLAR, FERDIG...: Frode sundsdal klar til start.
KLAR, FERDIG...: Frode sundsdal klar til start.

Fra nesten stryk til toppscore for Tønsberg Båtrace

Årets VM-runde med F2 i Tønsberg får helt andre tilbakemeldinger sammenlignet med fjorårets arrangement.

Publisert Sist oppdatert

I august arrangerte Tønsberg Båtrace VM i F2, og alle VM-arrangører blir evaluert av løpsledelsen. Karakterene er fra 5 som er toppscore til en som er det dårligste. I fjor fikk Tønsberg Båtrace alt fra en toer til en firer. I år er scoren bedre. Det ble ingen toere, men hele sju femmere, og resten av de som ga karakterer var firere. Det vil si at båtracet ble bedømt som veldig bra og perfekt.

– Ikke bare er toeren borte, men også samtlige treere. Tønsberg Båtrace har derfor innfridd sitt mål. Det er moro å vise frem denne «karakterboka», sier Frode Sundsdal som har vært primus motor for arrangementet. 

Internasjonal løpsleder Gordon Southerland mener at Tønsberg Båtrace nå er blitt et veletablert arrangement.

–  Det ble arrangert for tredje år på rad. De lokale arrangørene, Joyce Christine Andersen, Frode Sundsdal og deres team leverer nå en første klassesevent. De lærer og forbedrer for hvert år, sier Southerland.

I tillegg til gode karakterer ble også Tønsberg Båtrace for andre år på rad nominert til Årets arrangør i anledning av Tønsberg regionens Idrettsgalla. I tillegg ble Re Motorsport og Tønsberg Båtrace nominert som en av fire klubber av Norges Motorsport Forbund til utmerkelsen Årets arrangør, ikke bare innenfor eget forbund, som angår båt, men blant alle motorsportklubbene i Norge.  

Sundsdal sier at mye ligger til rette for at Tønsberg skal få sin tredje VM-runde på rad. Løpet er ønsket av det Internasjonale forbundet, og har på mange måter blitt et av de store arrangementene i Tønsberg og Vestfold. Fristen er 15. desember. Da må arrangøren ha bestemt seg.

– Det Nasjonale og Internasjonale forbundet ønsker Tønsberg som arrangør, godkjenninger er på plass, så nå er det opp til næringslivet, fylket og kommunen i sammen med arrangør, Tønsberg Båtrace om det lar seg gjøre, sier Sundsdal.