Tønsberg Båtrace

FART I BYEN: I helgen arrangeres Tønsberg Båtrace.
FART I BYEN: I helgen arrangeres Tønsberg Båtrace.

Helg med fart og spenning

I morgen braker det løs for tredje gang i Tønsberg med fart og spenning på vannet.

Mye ligger til rette for at årets show skal bli minst like fartsfylt og underholdende som fjorårets. Dette er tredje gang Tønsberg Båtrace arrangeres. Høydepunktet er F2 VM-runde i Tønsberg.

– Vi er veldig stolte over at at hans kongelige høyhet Sheikh Dr. Sultan Bin Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, som er leder for Abu Dhabi Internasjonale Marine Club velger Tønsberg. Team Abu Dhabi, landslaget til De Forente Arabiske Emirater er nå offisielt påmeldt til VM-runden, forteller Frode Sundsdal. Han forteller videre at de i fjor hadde 18 deltagere. I år ligger det an til å bli 26 deltagere i F2.

En forskjell fra fjoråret er at Sundsdal ikke blir speaker under løpene. I år er han nemlig med og kjører i konkurransen. Og det er flere nordmenn med, og det er Pål Virkik Nilsen, Mette Brandt, Stian Slåttdalen, Tobias Munthe Kaas og Christian Carlsen.

Har du allerede vært i Tønsberg er det godt mulig du har lagt merke til at det er kommet gjerder langs kanalen. Så mye som 1,2 kilometer med gjerder skal gjøre Tønsberg Båtrace trygt for publikum. Og det er i kanalen båtrace skal foregå, noe som ligger an til å bli bra publikumsvennlig.

Fredag kveld blir det åpningsshow på brygga i Tønsberg. Showet er i utgangspunktet gratis og hele arrangemtet er åpent, om du da ikke ønsker VIP-plasser. VIP-gjestene får tilgang til tre forskjellige VIP-områder og loves førstehånds informasjon om alt som skjer under racet. VIP-områdene har også de beste plassene som gir oversikt over hele banen.