Tønsberg Båtrace 2017

181 kilometer i timen gjennom kanalen

Parallelt med kanalen i Tønsberg har veien fartsgrense på 30 kilometer i timen. Her raser Team Abu Dhabi gjennom i 172 kilometer i timen. Og det var ikke raskeste. Tre dager med fartsfest er i gang.

Publisert Sist oppdatert

Tønsberg Båtrace arrangeres for fjerde gang. Og for tredje gang er det VM i Formel 2 i kanalen. Men også mye annet står på programmet. Fredagen, i går, startet med Marit Strømøy, en av verdens beste Formel 1-førere. Etter åpningserminien ble det arrangert fartsfest med konkurranse. Den som gjettet nærmest høyeste hastighet vant en eksklusiv klokke. Og det gikk fort gjennom kanalen i Norges eldste by.

 

181 kilometer i timen

Raskest var David Del Pin, som ble målt til 181 kilometer i timen. Frode Sundsdal som har vært primus motor for Tønsberg Båtrace, men som også har gjort comeback i F2, ble målt til 169,7 kilometer i timen.

Vi har et større arrangement enn noen gang, og startet med speedrund i dag, der en fra publikum ble vinneren. På søndag er det utøverne som vinner, sier Frode Sundsdal, som ser fram til en helg med fartsfest.

– 50.000 besøkende

Selve kvalifiseringen av F2 er på lørdagen, mens finalen er på søndagen.

Tidligere er det beregnet av arrangøren at det har vært 50.000 besøkende på dette arrangementet.

– Når brygga er full så regner vi med cirka 15.000 mennesker. Vi har fått høre fra de som bor i blokkene at en av verandaene hadde 80 besøkende for å få med seg båtracet, forteller Sundsdal.

Foruten båtrace blir det også konserter på brygga, med Lisa Ekdahl og Klovner i Kamp.