SATT FAST: Marit Strømøy sitter her fremdeles fast i båten. Den orange hjelmen er kommet over vann.

Marit Strømøy til sykehus etter stygg krasj i Formel 1

Mye dramatikk da Marit Strømøy lørdag kjørte andre VM runde i Italienske San Nazzaro. Den norske stjernekjøreren havnet på sykehus etter en alvorlig krasj.

Publisert Sist oppdatert

Marit Strømøy hadde motorproblemer under kvalifiseringen og lå på 10. plass da ulykken inntraff, melder Frode Sundsdal som selv var tilstede under racet.

OPTIMIST: Det var en optimistisk Marit Strømøy som stilte til start i San Nazzaro lørdag.

Torpederte konkurrent

Han forteller at den profilerte Sandefjordføreren ble tatt igjen med en runde da hun fikk melding på radioen at hun skulle gå tett på bøyen. Finske Sami Selio, som lå på 2 plass, var kommet opp i Marits blindsone. I det Marit svingte inn gikk hun rett i siden på finnen. Resultat var store skader på begge båtene. Strømøy satt fast i båten etter ulykken.

Hardt smell

– Det var en utrolig hard smell. Følelsen av å sitte fast inni en cockpit full av vann føltes dramatisk, men heldigvis fungerte sikkerheten som den skulle og cockpit’en kom etter hvert klar av vannet, men de sekundene var lange, sier Marit Strømsøy.

Etter ulykken ble Marit kjørt til sykehuset for medisinsk kontroll. Hun hadde store smerter i ryggen, men mente selv at det kun var muskulært.

MARIT STRØMØY: Her er Sandefjordstjernen Marit Strømøy under paraderunden få minutter før ulykken. Foto: RacingFabrikken.

– Konkurransen fortsetter i morgen, men det lar seg ikke gjøre for Marit sin del. Båten har store skader, sier Frode Sundsdal i en melding sent lørdag kveld.

Neste løp går på Sardinia i Italia om 3 uker.