TØFF RACERBÅTKJØRER: I år har Marit Strømøy satt seg som mål å vinne hele VM i F1 H2O.
TØFF RACERBÅTKJØRER: I år har Marit Strømøy satt seg som mål å vinne hele VM i F1 H2O.

I år skal Marit vinne i et mannsdominert miljø

– Vi trenger fortsatt kvinnedagen, sier Marit Strømøy. Hun er første og eneste kvinne i Formel 1, nå føler hun seg mer klar enn noen gang til å vinne i den mannsdominerte sporten.

Publisert Sist oppdatert

Artikkelen er åpen for alle i anledning av kvinnedagen. Fra 9. mars er artikkelen åpen for abonnenter.

– Selv om jeg nå har passert 40 må jeg innrømme at jeg aldri har vært bedre rustet til å vinne VM enn nå, sier Marit Strømøy. Bare fire år gammel kjørte hun båt helt alene første gang, og hadde en far som var akiv racerbåtfører. Som 12-åring var hun selv med på båtrace . Og siden  har den tøffe Sandefjordsdama kjørt 28 sesonger i forskjellige klasser, de siste ti årene med Formel 1 (F1 H20). Alle disse årene erindrer Strømøy at det har vært fem kvinnelige konkurrenter som hun har kjørt mot.

– Det har da stort sett vært et løp eller to. Det er ingen tvil om at dette er et veldig mannsdominert miljø, sier Strømøy. Hun ser likevel lyst på at det nå kommer stadig flere jenter inn i miljøet.

– Og det er gode jenter som gjerne fortsetter lenger enn til de er 16 år. Det er kjempegøy, sier  racerbåtføreren. Og det er ingen tvil om at hun har vært med og banet veien for at det faktisk er mulig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS