TIL TOPPS: 17 år gamle William Martinsen ble i dag Verdensmester i båtsportklassen GT30 i Polen.

William ble verdensmester

17 år gamle William Martinsen ble i dag Verdensmester i båtsportklassen GT30 i Polen.

Fjorårets dobbelt Norgesmester i GT30 klassen, William Martinsen hadde egentlig byttet klasse. I år har det har vært satset målbevist i Formel 4 klassen. Der har Martinsen kjørt på team sammen med Sindre Sundsdal Anundsen i hver sin Molgaard katamaran med 60 hk Mercury motor for RacingFabrikken. 

 Båt til salgs

"Planen var å selge GT30 båten. Pappa (Jan Vidar) har egentlig vært litt stressa for at den enda ikke er solgt, så vi var veldig usikre på om vi skulle ta den frem eller ikke. Vi skulle egentlig bare vise at det fremdeles var en konkurransedyktig båt, vi hadde egentlig ikke drømt så mye om å vinne" sier en engasjert 17 åring. 

 Til Polen hadde William med seg pappaen Jan Vidar Martinsen og familievennen og båtsport pappaen Morten Solvang. 

 Nyutviklet propell

FJORÅRETS dobbelt Norgesmester i GT30 klassen, William Martinsen, ble verdensmester i dag.

I første heat på lørdag kjørte Martinsen seg opp til 3 plass. I heat 2 på lørdag avanserte han ytterligere. Hemmeligheten lå i en nyutviklet propell fra Winrace Propellers i Arendal. 

 -Jeg var enormt startrask, og vi hadde klart å beholde toppfarten, noe som er utrolig vanskelig. Jeg tok konkurrentene med to båtlengder til første bøye, noe som ikke høres mye ut, men det er avgjørende så i heat 2 på lørdag vant jeg, sier Martinsen. 

 Beste startspor i dag 

 -Når William først hadde vunnet heat 2, og skulle starte i Pole Position var jeg rimelig sikker på at det skulle gå veien. William er et av Norges fremste talenter, og det har vært en glede og jobbe med han det siste året. Han har en fantastisk vinnerskalle, og gjør jobben 100%. Ikke alle 16/17 åringer som ofrer så mye som han gjør, men i dag var han på gråten når han ringte og fortalte at han hadde klart målet, sier en meget fornøyd mentor og teameier av RacingFabrikken, Frode Sundsdal til Båtmagasinet søndag kveld. 

 To strake seiere under søndagens finale gjorde han overlegen i Verdensmesterskapet i Polen.