Pokerrun populært i Arendal

Arendal PokerRun drar stadig flere deltakere fra inn- og utland. Løpet er for båter over 25 fot som går minimum 45 knop. Se bilder.

Publisert Sist oppdatert

50 båter kjørte løypa som i år gikk mellom Arendal-Grimstad-Lillesand og retur til Pollen igjen. Totalt deltok ca 350 mennesker om bord i båtene. Underveis stoppet båtene ved Marex’ marineanlegg på Hasseltangen-Fevik. Der var uteplassen foran den store opplagshallen bygget om til en stor ”restaurant” med egen scene og musikere.  Solen skinte fra skyfri himmel som naturlig nok skapte ekstra god stemning under lunsjen, melder Marex-sjef Espen Aalrud til Båtliv.

Arendal PokerRun har vokst hvert eneste år fra den spe begynnelse i 2013 da åtte båter kjørte mellom Arendal og Lillesand til nå 50 båter. Det store antallet deltagende båter gjør Arendal PokerRun til Norges desidert største i sitt slag.  Selv i PokerRunnets hjemland USA ville dette blitt regnet som et stort arrangement, forteller Aalrud.

Nor-Tech

Primus motor for arrangementet er Rune Høgevoll (57).  Han har bakgrunn fra båtbransjen som importør av Nor-Techbåter , har jobbet som daglig leder for Ibiza Boats, og har vært med å arrangere Class-1 race i Arendal .  Ideen til å starte med pokerrun kom opp etter at han selv hadde deltatt i pokerrun i Florida. Da det ble slutt på Class-1 race i Arendal i 2011, ønsket han å dra i gang noe for dem som hadde powerboats. Så da begynte bare ballen å rulle.

Nor-Tech eier Trond Schou har hytte i Grimstad og har vært fast inventar de syv årene Arendal PokerRun er blitt arrangert.  Hans deltagelse har gjort at pokerrunnet kjent i Florida. Dette har inspirert noen båtglade utlendinger og i år var det deltagere fra Canada, Florida og Brasil som kom ens æren for å delta i løypa utenfor Arendal.

Båtliv hadde gleden av å kjøre båt i Florida med Trond Schou for noen år siden.

Les også: Skjærgårdsjeep på sterioder

–Sikkerhet står i høysete når båtene går opp mot 150 knop.  Det er IKKE lov å kappkjøre og det handler ikke om å komme raskest rund løypa.  Det handler om å kose seg, spille musikk og oppleve den flotte skjærgården. Alle i båten må bære redningsvest når båten er i planende fart, og det vanker sågar en bot på 3000 kroner til båteieren som glemmer dette. Eventuelle bøter går inn i kassen som gis til det veldedige formålet.  Det er også nulltoleranse på alkohol for føreren av båten.

Les også: Monte Carlo-inspirert fra Nor-Tech

Redningsselskapet

Den mest spektakulære båten i årets pokerrun var en Nor-Tech 47 med 2 stk 1800 hk turbinmotorer. Anders Arefjord hadde tatt turen på semitrailer fra Bergen for å delta.  Dessverre røyk en drivknute på deres BPM-drev og hele drevet ble snappet av. Det medførte at den tok inn vann gjennom badeplattformen der ”heisen” er festet til drevet.  En god sikringsplan fra arrangørens side gjorde at redningsskøyta ”Inge Stensland” var i området og kom havaristen. De fikk om bord en ekstra lensepumpe og fikk tauet båten til havn i Grimstad.

I løpet av dagen kjører båtene en fastlagt løype og samler inn fem konvolutter som inneholder et spill-kort.  Fire av konvoluttene åpnes til lunsj og det siste under festmiddagen på kvelden.  De te beste Pokerkombinasjonene vinner pengepremier på henholdsvis 15.000, 10.000 og 5000 kroner. Dårligste pokerhand vinner 10.000, men må gi bort pengene til et veldedig formål. Beste hånd ble i år vunnet på Tress i 3.

Dårligste Pokerhånd må som over nevnt gis bort til et veldedig formål . Årets vinner Christian Alexander Zaborowski  (Sønn av tidligere Class-1 fører Christian Zaborowski ) vant årets dårligste hånd. Han valgte å gi pengene til Redningsselskapet.  Dette var et populært formål, og da særlig etter at Redningsselskapet hadde kommet en av PokerRunbåtene til unnsetning ved Homborsund tidligere på dagen.

 Lurer du på hva som ellers skjer i sommer? Se vår store festivaloversikt her