PANGSTART: Årets utgave av Tønsberg Boatshow byr på mer enn bare båter.

Døds World Tour kommer til Tønsberg Boatshow

29. april vil bryggen se verdens beste dødsere åpne Tønsberg Boatshow.

Publisert Sist oppdatert

Åpningen av den stadig voksende messen Tønsberg boat show vil i år bli ekstra spennende. Det Internasjonale Dødseforbundet (IDF) har nemlig landet en avtale med arrangøren som innebærer at «Døds World Tour» vil stoppe innom messens på dens første dag, på brygga i Tønsberg lørdag 29. april.

Messegeneral Frode Sundsdal er begeistret over å kunne by på mer enn bare båter:

– Vi har alltid sagt at Tønsberg Boatshow skal være den koseligste båtmesse, og det føler jeg vi har levert på ... Utøverne er superstjerner i sosiale medier med millioner av følgere på kanaler som TikTok, Instagram, Facebook og YouTube så dette vil trekke mennesker i alle aldre, sier Sundsdal i en pressemelding.

Vm-kvalik

Konkurransen vil være sesongens første stopp for Døds World Tour, og den fungerer som kvalifikasjon til VM i døds som vil ta sted i Oslo senere på året. Verdensmesterskapet har blitt avholdt siden 2008 og har siden sett en jevn økning i popularitet.

fra venstre : Camilla Therese Øk
STÅR BAK: F.v Camilla Therese Øksenholt og Andrea Anundsen i Tønsberg Boatshow, sammen med intiativtaker Thord Samuelsen.

Initiativtakeren til at Tønsberg nå skal være stedet for en slik konkurranse er Thord Samuelsen. Han er en erfaren dødser som i 2011 vant VM, og som nylig flyttet til Tønsberg. Sammen med Sundsdal har de blitt enige om en avtale som de selv mener vil gavne både dem, og publikum:

– Vi har snakket om dette i mange år, men ting falt på plass når Thord flyttet til Tønsberg. Nå har vi landet den åpningen vi håpet på, og vi er rimelig sikre på at vi skal skape folkefest, igjen, sier messegeneral Sundsdal.

De beste i verden

Anton Aschim Ruud fra dødseforbundet er også meget fornøyd med avtalen som nå er i boks:

– Tønsberg er et nytt stopp for året, og har vært en destinasjon vi lenge har hatt lyst til å få til. Jeg tror brygga her vil være et perfekt sted for både utøvere og publikum. Vi tar med oss de beste dødserne i verden og gleder oss.