Kulturell regatta i Bodø

170 tradisjonelle båter og veteranbåter er samlet til landsstevne.

Publisert Sist oppdatert

– Det var lite vind i går, men tradisjonen tro er det lov å ta årene fatt i fravær av god bør – slik man alltid har gjort det i disse båtene. 

Rundt 20 båter deltok, i klassene fembøring, åttring og småbåt. Fembøringen «Salarøy» som vant fembøringklassen. Båten eies, drives og brukes aktivt av Kystlaget Arctandria i Tromsø, og en gjeng derfra har brukt noe av ferien på å ro og seile båten ned hit til Bodø, forteller Tuva Løkse i Forbundet Kysten.

 170 båter

Torsdag gikk startskuddet for Forbundet Kystens landsstevne i Bodø. Da ankom 170 tradisjonelle båter og veteranbåter fra hele kysten, nærmest i samlet konvoi. Et praktfullt syn for publikum som fylte moloen utenfor havna. Hele helga har vi et rikholdig program med kappseilaser, rokonkurranser, utstillinger, foredrag, konserter, salgsboder og mye mer.

 Jobber for bevaring

STEVNE: 170 tradisjonelle båter er samlet i Bodø.
STEVNE: 170 tradisjonelle båter er samlet i Bodø.

– Forbundet Kystens landsstevne er en kystkulturfestival som samler flere hundre veteranbåter og tradisjonsbåter en langhelg i juli hvert år. Arrangeres i samarbeid med et lokalt kystlag, og på nytt sted fra år til år. Lokal arrangør i Bodø i år er Kystlaget Salta. 

Forbundet Kysten er en frivillig kulturvernorganisasjon med 10 000 medlemmer fordelt på 127 kystlag i hele landet. Vi jobber med å ta vare på gamle båter og bygninger, kultur og håndverkstradisjoner knyttet til kysten. Mottoet er «Vern gjennom bruk!», skriver Tuva Løkse i en pressemelding.