Fjordling Poker Run 2019:

Fartsfylt Fjordling-fest

Fredag 5. juli arrangeres igjen Fjordling Poker Run i Tvedestrand og Arendal. Et femtitalls Fjordling-båter stiller til start fra Flosta motorbåtforening.

Publisert Sist oppdatert

Fjordling 17 ble opprinnelig produsert på Haslatangen og Tromøya i Arendal mellom 1962 og 1970. Modellen regnes som en av de store klassikerne innen norsk plastbåtindustri. 

Båten var designet av legenden Jan Herman Linge (1922 - 2007), og i de nesten alle femti årene som har gått etter den ordinære produksjonen ble avsluttet har båten blitt bygget i ulike varianter av andre båtbyggere, blant annet i Sverige og i Polen.

Linge-konstruksjonen er original på flere måter, blant annet har påhengsmotorversjonen en vanntunnel i kjølen som gir stor stabilitet ved stilleligge. I fart sørger et 24 graders V-bunn for eksepsjonelle sjøegenskaper og ikke minst store fartsmuligheter - særlig når det hektes på moderne motorer med ytelser den godeste Linge neppe hadde sett for seg ville være tilgjengelig for vanlige båtfolk.

Les også: Floridatrend inntar Sørlandet

Fredag 5. juli feires altså motorbåtklassikeren med det årlige Poker Run-løpet i skjærgården utenfor Tvedestrand og Arendal. Merk også at båtene legger til i pollen, Arendal i tolvtiden og vil være der i tre timer. Da blir det god anledning til å ta en nærmere titt på den evigunge sportsmodellen.

Lurer du på hva som ellers skjer i sommer? Se vår store festivaloversikt her (for abonnenter)

Se video fra fjorårets Poker Run

 

Program (utdrag)

- Oppmøte Flosta motorbåtforening kl 09.30

- Avreise kl 11.00

- Ankomst Pollen kl 12:00,  

- Avreise Pollen kl 15.00 (retning Lyngør)

- Lyngør kl 16.00

- Tvedestrand kl 17.15 

- Kilsund kl 18.15 

- Padda kl 19.00 

- Premiutdeling kl 19.30