Reiste fra England til Tromsø

EVENTYR: I en ombygd Norsafe livbåt har kameratene David Schnabel og Guylee Simmonds tilbakelagt 2700 nautiske mil.
EVENTYR: I en ombygd Norsafe livbåt har kameratene David Schnabel og Guylee Simmonds tilbakelagt 2700 nautiske mil.

Livbåtreisen som forandret livet

I en 30 år gammel, utrangert og ombygd livbåt har kameratene Guylee Simmonds og David Schnabel utforsket norskekysten siden 2019. I seks knops fart la de ut fra Newhaven i Sør-England og endte opp i Tromsø. For Guylee endret reisen med livbåten «Stødig» også retningen på eget liv.

Publisert

Noen mennesker går lengre enn andre for å oppleve hav og skjærgårder. Slående ofte er det de som legger ut på de lengste reisene, som velger de langsomme båtene. Ikke sjelden er de også mer eller mindre selvbygde. Noen av historiens mest episke sjøreiser har vært gjort i denne typen farkoster. Arkitektene Guylee Simmonds og David Schnabel er to kompiser som bekrefter den påstanden: I begynnelsen av 2018 kjøpte de den utrangerte livbåten til ferja «M/V Clansman» i Oban i Skottland og fikk den fraktet til Newhaven i East Sussex. Den helt overbygde livbåten var produsert hos Norsafe i Arendal i 1997 og var 10,7 meter lang. Fulle av ideer satte de to ferske arkitektene i gang med en omfattende ombygging med ett mål for øye: Å utforske kysten av Norge. Så langt har de tilbakelagt 2 700 nautiske mil i den gule båten.

Flytende hjem

Guylee er født og oppvokst med båt, mens David er oppvokst på landet. Men, de er begge arkitekter, og hadde klare tanker om hvordan de skulle forvandle den utrangerte livbåten til et flytende hjem som gjorde dem mest mulig selvhjulpne på en bærekraftig måte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS