Langtur: Dixie Lily

OMBYGD: For Thomas Bell og Cecilie Heramb har den langsomme reisen gjennom Europa blitt et livsprosjekt.
OMBYGD: For Thomas Bell og Cecilie Heramb har den langsomme reisen gjennom Europa blitt et livsprosjekt.

Europa rundt for tredje gang

For Thomas Bell og Cecilie Heramb fra Hvasser er Reisen med stor R og i sakte fart selve livet. I 1986-1987 og i 1999-2001 gikk de vannveiene gjennom Europa til Middelhavet. Nå er de klar for sin tredje, og hittil lengste, tur med Dixie Lily.

Publisert

Lesere som har fulgt Båtmagasinet gjennom mange år drar sikkert kjensel på navnet Dixie Lily. Gjennom utallige artikler har Thomas Bell skildret eventyrene med den særegne båten på Europas vannveier og familiens lange opphold i Middelhavet. Nå er båten oppgradert og forlenget i hagen hjemme hos paret Bell/Heramb på Hvasser sør for Tønsberg. De skulle egentlig være underveis mot Europa allerede, men er blitt forsinket på grunn av koronasituasjonen har skjøvet avreisedatoen ett år frem. Begge har blitt pensjonister, og tidsrammen for det neste eventyret med Dixie Lily er tre år.

Oppgradert

Nå står hun i hagen på Hvasser i en stor plasthall. Arbeidene med å gjøre båten klar for den tredje langturen er snart ferdig. Paret har gjort hekken bredere for å få mer bæring i, og gjøre henne enda bedre i, sjøen. Den sekssylindrete Ford-motoren er erstattet med en ny Yanmar på 165 hester av kommersiell type med minst mulig elektronikk. Radar og autopilot er installert, sammen med mye annet utstyr. Tyve år har gått siden de kom hjem fra forrige tur, og snart kaster de loss for tredje gang. Båten, som har blitt en viktig del av deres identitet, har i flere omganger vært både hjem for familien og skole for barna, som var med på de to første turene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS