Familie på langtur: Kristiansand–Lofoten

FERIEIDYLL: Jan Helge Thomassen og familien har fått oppleve Norge på sitt beste.
FERIEIDYLL: Jan Helge Thomassen og familien har fått oppleve Norge på sitt beste.

Tre måneder langs norskekysten

Sommeren 2020 kunne Jan Helge Thomassen og familien loggføre 2556 nautiske mil mellom Kristiansand og Narvik – og de fikk en opplevelse de drømmer om å gjenta allerede neste år. Ferie i Norge vil sannsynligvis være svært aktuelt for mange også kommende sesong. I denne reportasjen finner du masse inspirasjon og mange gode råd.

Publisert Sist oppdatert

Vi har møtt mange båteiere gjennom flere år som enten drømmer om, eller som er i ferd med å gjennomføre, den store langturen langs norskekysten. Den mest ekstreme varianten var en fisker vi traff i Ålesund på vei til Sørlandet som vi fem dager senere møtte på Sletta ved Haugesund på vei nordover igjen. De fleste har et noe større tidsperspektiv når de kaster fortøyningene og setter kursen mot Lofoten eller Sørlandet – avhengig av hvilken landsdel hjemmehavna ligger i. Jan Helge Thomassen i Kristiansand har i flere år drømt om å vende tilbake til Nord-Norge på egen kjøl – og i sommer gjorde han og familien alvor av planene. 20. mai la Jan Helge avgårde fra Kristiansand med familiens Viknes 1030, og den 18. august, etter 89 dager på tur, var båten atter fortøyd i Kristiansand.

Ivrig båtfamilie

Jan Helge Thomassen bruker båten hele året. Som pensjonist reiser han ofte alene ut midt i uka, og så tar han med seg familien ut i helgene. Og favorittårstiden er vinteren, når stillheten senker seg i skjærgården.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS