Båtferie i Norge:

LANGTUR: Norskekysten byr på enorme kontraster - og mye kan oppleves i løpet av en sommer.
LANGTUR: Norskekysten byr på enorme kontraster - og mye kan oppleves i løpet av en sommer.

Slik forbereder du langturen

Denne sommeren skal antakelig flere enn noen gang feriere i båt langs norskekysten. Drømmer du om Lofoten, Vestlandet eller Sørlandet? Her er våre tips til hvordan du forbereder langturen.

Publisert

Av en eller annen grunn mener mange at avstanden fra Vestlandet til Sørlandet er kortere enn turen fra øst til vest. Vi har selv gått denne strekningen rundt 40 ganger, og vet av erfaring at båtfolket på Vestlandet med langt større letthet tar turen rundt Jæren, enn båtfolket fra Øst- og Sørlandet. At været vest for Lindesnes har et dårlig rykte er nok en av årsakene, sammen med en viss vegring mot lange strekk i åpent farvann. Det er fordeler og ulemper ved å ferdes både på Sørlandet og Vestlandet, som at det gjennomgående er bedre vær, og mer folk og dyrere diesel, på Sørlandet, og mer utrygt for regn, bedre plass og billigere diesel på Vestlandet. Hovedsaken er følgende: Det er fascinerende å gjøre en lengre sjøreise i nye farvann.

For vår del veier naturopplevelsene opp for noe varierende vær i rikt monn, og ventedagene på grunn av dårlig vær kan vi i løpet av titusenvis av nautiske mil regne på én hånd.

Legg opp en rute

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS