Lista, Jæren, Stad og Hustadvika:

TØFT: Strømsjø kan gjøre det krevende å runde Lista, og strekningen fra Farsund til Egersund er forbausende lang.
TØFT: Strømsjø kan gjøre det krevende å runde Lista, og strekningen fra Farsund til Egersund er forbausende lang.

Kjekt å vite før du krysser åpne havstrekk

Har du tenkte deg på langtur denne sommeren? Skal du runde lengre havstrekk for første gang? Mange har tenkt seg rundt Jæren og Stad denne sommeren da svært mange skal feriere i Norge. Her er noen tips til hvordan du forbereder deg på å krysse fra en landsdel til en annen.

Avstanden fra Vestlandet til Sørlandet oppleves av mange som kortere enn turen fra øst til vest. Vi har selv gått denne strekningen mange titalls ganger, og vi vet av erfaring at båtfolket på Vestlandet med langt større letthet tar turen rundt Jæren, enn båtfolket fra Øst- og Sørlandet. At været vest for Lindesnes har et dårlig rykte er nok en av årsakene, sammen med en viss vegring mot lange strekk i åpent farvann. Det er fordeler og ulemper ved å ferdes både på Sørlandet og Vestlandet, som at det gjennomgående er bedre vær, mer folk og dyrere diesel på Sørlandet, og mer utrygt for regn, bedre plass og billigere diesel på Vestlandet.

Vent på været

Det er ingen grunn til å trosse været. Studér værmeldingen og legg ut på et stabilt varsel. Enten vi skal rundt Jæren, over Stad eller Hustadvika, har vi 10 meter per sekund som en maksgrense når vindretningen er slik at den bygger opp sjø.

Legg opp en rute

VÆRMELDINGEN: Åna Sira er et kjent navn fra værmeldingen, men det er også en grei nødhavn å kjenne til.
VÆRMELDINGEN: Åna Sira er et kjent navn fra værmeldingen, men det er også en grei nødhavn å kjenne til.

Halve moroa er å planlegge turen på forhånd – og ta høyde for at gode tips dukker opp underveis. Det bør være rom for improvisasjon i planene. Og legg opp ruter utenom de største kommersielle ledene. Det er ledene som snirkler seg oppetter kysten som byr på mest for øyet underveis, mer underholdende navigering og godt beskyttet farvann.

De åpne strekningene

For de fleste som kvier seg for en langtur, er det de åpne og utsatte havstrekkene som skaper størst bekymring. Lista, Jæren, Sletta, Stad og Hustadvika er de mest «fryktede» sør for Trondheim. Jæren og Stad er de drøyeste av disse strekkene, med sine rundt 40 nautiske mil fra Egersund til Tananger, og rundt 30 nautiske fra Ulvesund nord for Måløy til man er i le av Skorpa i Herøy. På godværsdager oppfører ikke sjøen seg stort annerledes ute på et lengre åpent strekk enn i hjemlige farvann. Er det fint vær, er det en nytelse å runde for eksempel Jæren eller mektige Stad. Over Hustadvika går man store deler av turen innaskjærs, men også dette strekket skal man ha respekt for ved mye vind fra utsatte retninger.

Råd og tips

Når vi legger ut og skal krysse åpne havstrekk, sørger vi alltid for å:

1. Gjøre oss kjent med værsituasjonen og værmeldingen for den tiden vi trenger for å gå den aktuelle strekningen. Vi bruker spesialvarslene på www.yr.no aktivt, samt Kystverkets Kystvær-app med vindangivelse i sanntid. Under stabile værforhold, er det lite trolig at man får noen overraskelser i løpet av noen få timer.

2. Fylle opp tankene og sørge for at vi har rikelig med diesel. Trekvart tank kan være mye når man er på Lista, men det er fortsatt langt igjen til Tananger. Sørg også for å kunne tyde tankmåleren din skikkelig. Halv tank når båten ligger i plan, er ikke alltid halv tank når du ligger stille.

3. Gjøre sjøklart. Vi sørger for at alt som er løst, er stemplet og gjort skikkelig fast. Det gir ro om bord til å nyte turen.

4. Planlegge en rute i forhold til vindretningen, noe som er spesielt aktuelt for strekket mellom Egersund og Lista og rundt Stad. På den førstnevnte strekningen er det ved nordlig og østlig vind fornuftig å gå nærmere land og få le av Lista-landet og fastlandet i nord. Over Stad kan man få le av Stadlandet på nordsiden. Men det er også viktig å være klar over at man på nordlig vind kan bli litt lurt av at man går i le av Stadlandet opp mot Buholmen fyr, og at værforholdene på nordsiden kan komme som en overraskelse.

5. Benytt de gode værforholdene til å gjøre unna hele strekningen.

Nyttig utstyr

I tillegg til de helt opplagte hjelpemidlene som VHF, redningsvester og så videre, har vi noen kjepphester når det kommer til sikkerhetstutstyr:

· Langt tau over baugen festet til kryssholtene med hanefot.

· Nødanker (dersom du ikke har ankervinsj forut). Ha så langt tau som mulig, gjerne 200 meter slik at du kan få feste på relativt stort dyp.

· Drivanker dimensjonert for båten med returline.

For å unngå at vi må frem på dekk for å feste et tau i tilfelle vi må ta om bord en sleper, eller vi må hive et nød- eller drivanker, gjør vi fast en hanefot i kryssholtene på fordekket med et ferdig tau som vi trekker tilbake til akterdekket (eller det sted hvor det tryggest å stå i mye sjøgang), og som vi gjør skikkelig fast. Det er absolutt å anbefale at dette tauet ikke er så langt at det kan havne i propellen. Uansett: Sett det fast slik at det aldri havner i sjøen.

Avstander og kostnad

Det er fornuftig å lage et lite budsjett for ferieturen, ikke minst for dieselforbruket. Gjennomgående er dieselprisene vesentlig lavere på Vestlandet enn på Sørlandet. Skal du østover, er det derfor fornuftig å bunkre fulle tanker i Egersund slik at du har litt ekstra på tanken. Langs store deler av Vestlandskysten er dessuten havneavgiftene vesentlig lavere enn på Sørlandet, med unntak av de store byene. Det er uansett ikke havneavgiftene som er den store utgiftsposten i løpet av en tre ukers tur.

FYLL TANKEN: Sørg for å ha godt med diesel på tanken når du skal runde Jæren eller andre, lengre strekk. Det kan være et stykke til neste bunkringsstasjon. Det er dårlig sjømannskap å gå tom for diesel, og å ha lite diesel på tanken er en unødvendig bekymring.

I tabellen nedenfor har vi satt opp cirka distanse på de ulike strekningene, samt gjort et overslag for dieselkostnaden. Utgangspunktet er en båt som bruker 2,5 liter per nautisk mil og en dieselpris på 10 kroner per liter.

STREKNINGER DISTANSE N.MIL TID I 10 KNOP CA KOSTNAD
Oslo-Arendal12012 timer3 000,-
Arendal-Farsund808 timer2 000,-
Farsund-Egersund404 timer1 000,-
Egersund-Stavanger505 timer1 250,-
Stavanger-Haugesund353,5 timer875,-
Haugesund-Bergen707 timer1 750,-
Bergen-Florø909 timer2 250,-
Florø-Måløy303 timer750,-
Måløy-Ålesund505 timer1 250,-
Ålesund-Geiranger505 timer1 250,-
Ålesund-Finnøy252,5 timer625,-
Finnøy-Kristiansund505 timer1 250,-
SumCa 700Ca 70 timerCa 17 250,-

Tabellen angir omtrentlige avstander for de mest aktuelle, åpne havstrekkene langs kysten fra Farsund til Kristiansund.

Navn på strekk Åpent strekk Distanse i n.mil Utsatt vindretning Ventehavner
ListaFarsund–Egersund40Alle sørlige, og særlig sør-vest.Farsund, Rasvåg, Kirkehamn, Listahamna/Borshamn
JærenEgersund–Tananger40Alle sørlige og vestlige.Egersund, Sogndalstrand, Nesvåg, Sirevåg, Tananger
BoknafjordenTalgje–Austre Bokn10Vestlig og nordlig.Helgøysund, Skartveit, Hamnarholmen (Førlandsfjorden)
SlettaHaugesund-Espevær10Vestlig, sørlig og nordlig.Haugesund, Espevær, Mosterhamn, Leirvik
SognesjøenDingeneset–Krakhella5Vestlig.Dingja, Hardbakke, Korssund
StavfjordenStavenes-Askrova6Nordlig og vestlig.Askvoll, Svanøy, Florø
StadUlvesund fyr–Skorpa30Sørlig, vestlig og nordlig.Måløy, Silda, Selje, Fosnavåg
HustadvikaBud–Smørholmen15Sørlig, vestlig og nordlig.Bud, Ona, Finnøy, Håholmen, Kristiansund