Lista, Jæren, Stad og Hustadvika:

TØFT: Strømsjø kan gjøre det krevende å runde Lista, og strekningen fra Farsund til Egersund er forbausende lang.
TØFT: Strømsjø kan gjøre det krevende å runde Lista, og strekningen fra Farsund til Egersund er forbausende lang.

Kjekt å vite før du krysser åpne havstrekk

Har du tenkte deg på langtur denne sommeren? Skal du runde lengre havstrekk for første gang? Mange har tenkt seg rundt Jæren og Stad denne sommeren da svært mange skal feriere i Norge. Her er noen tips til hvordan du forbereder deg på å krysse fra en landsdel til en annen.

Publisert

Avstanden fra Vestlandet til Sørlandet oppleves av mange som kortere enn turen fra øst til vest. Vi har selv gått denne strekningen mange titalls ganger, og vi vet av erfaring at båtfolket på Vestlandet med langt større letthet tar turen rundt Jæren, enn båtfolket fra Øst- og Sørlandet. At været vest for Lindesnes har et dårlig rykte er nok en av årsakene, sammen med en viss vegring mot lange strekk i åpent farvann. Det er fordeler og ulemper ved å ferdes både på Sørlandet og Vestlandet, som at det gjennomgående er bedre vær, mer folk og dyrere diesel på Sørlandet, og mer utrygt for regn, bedre plass og billigere diesel på Vestlandet.

Legg opp en rute

Halve moroa er å planlegge turen på forhånd – og ta høyde for at gode tips dukker opp underveis. Det bør være rom for improvisasjon i planene. Og legg opp ruter utenom de største kommersielle ledene. Det er ledene som snirkler seg oppetter kysten som byr på mest for øyet underveis, mer underholdende navigering og godt beskyttet farvann.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS