«Sailing the farm»

Stengte vei og skapte overskrifter

Dagens nyhet i den skottske nettavisen «The Press and Journal» handlet om den norske båten «Sailing the farm».

Publisert Sist oppdatert

Båten gikk på grunn da de seilte for nær land i Caledonia-kanalen ved et sted som heter Lochaber, der veien mellom Inverness og Glasgow går umiddelbart innenfor. Det ble fjære mens de stod på grunn, og for å hindre båten i å krenge for mye da den ville bli stående tørt, spente de opp tau og kjetting mellom båten og gelenderet til veien.

Grunnen til at veien ble stengt, var faren for at kjettingen skulle ryke av tyngden fra båten og komme som en rekyl ut i veien.

Og slik var situasjonen inntil tidevannet kom.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

OVERSKRIFT: «Sailing the farm» skapte overskrifter i skottske medier da de gikk på grunn og stengte en vei.
OVERSKRIFT: «Sailing the farm» skapte overskrifter i skottske medier da de gikk på grunn og stengte en vei.

Søker mannskap

Før de kom så langt har de hatt en problemfri seilas over Nordsjøen fra Norge. Tre døgn tok den 380 nautiske mil lange seilasen fra Norge til Skottland som foregikk under ideelle forhold.

Bortsett fra grunnstøtingen melder mannskapet at alt er vel om bord. Etter Caledonia-kanalen skal de videre sørover i Irskesjøen og til Nord-Spania.

– Vi har fortsatt plass til flere om bord som ønsker å være med på turen sydover. Seilere med litt erfaring med skøyter og gaffelrigg, vil bli foretrukket.  Det er også mulig å bli med på en eller flere etapper senere på ferden mot Karibia, sydover til Falklandsøyene og Kapp Horn og østover mot Kina, meldes det fra «Sailing the farm».