Jentelag knuste Rorekord over Atlanteren

Jentelaget «Rowegians» rodde fra La Gomera til Antigua, og tilbakela en distanse tilsvarende Oslo—Larvik i hvert av de 36 døgnene de brukte på overfarten . Med dette slo de den gamle norske rekorden med mer enn 22 døgn og ble nest beste jentelag i Tallisker Whisky Atlantic Challenge 2017.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare drøyt to år siden Sophie Stabell (29) sto på bryggen i Antigua og tok imot en venninne som hadde deltatt i den transatlantiske roregattaen fra La Gomera. Dette inspirerte Oslojenta som hadde en viss erfaring etter å ha rodd åtter under studieopphold i England. Hva med selv å stille lag i regattaen? Hun tok kontakt med venninnen Camilla Bull (27) som svarte ja på direkten. Hun trodde det var snakk om en ny seiltur. At det dreide seg om å ro forutsatte en viss betenkningstid, men det tok ikke lang tid før Camilla og deretter søsteren Cornelia (32) sluttet seg til det som syntes å være et vanvittig prosjekt. To tøffe og sporty jenter uten roerfaring, men med bakgrunn som aktive alpinister. Cornelia hadde selv seilt over Atlanterhavet, mens Camilla hadde befalsskole fra marinen og deltakelse i 71 Grader Nord bak seg. Sistemann på laget ble Hege Svendsberget (28) med bakgrunn som røykdykker i forsvaret, og som nå jobber som politietterforsker. Sophie Stabell (28) var den naturlige skipper, ikke minst fordi hun hadde seilt med familien hele livet.

Jentene meldte seg inn i Christiania Roklub der de fikk noen måneders teknisk trening. Veteranen Stein Hoff (71), som hadde jorden rundt seilas og flere transatlantiske passasjer i robåt bak seg, ble en verdifull mentor. Ikke minst var han viktig for å berolige nervøse foreldre. Han og kona Diane Hoff har tidligere rodd over havet, og kom med uvurderlige praktiske råd. De tok også turen til La Gomera for å følge opp jentene i de siste forberedelsene før starten på Talisker Whisky Atlantic Challenge 14. desember i fjor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER