Zabo-racing var tredje raskest på trening

Christian Zaborowski i Relekta kjørte in til tredje beste treningstid under dagens gjennomkjøring før VM i offshore klasse-1 starter i Abu Dhabi til helgen.

Publisert

Det står stor respekt av Zaborowskis kjøring skriver Class-one på sine hjemmesider. Årsaken er at Team Zaboracing stod uten pilot for to uker siden. I siste liten klarte de å få med seg tyrkeren Ugur  Isik. Han har vært borte fra sporten i ti år, men regnes likevel for en meget erfaren båtsportutøver.

Prestasjonene til teamet under dagens kjøring regnes derfor for det mest oppsiktsvekkende som skjedde på treningen. Zabo Racing har hatt hyppige testkjøringer med båten under vinteren i Dubai. Det er gjort forandringer på ror og deler av undervannsskroget for å få båten litt mindre nervøs.

Zabo-racing nyter også godt av at reglene nå er forandret, noe som betyr likere forhold for alle deltagerne. Tidligere kunne den med mest penger og de største teamene lett rake inn seieren. Nå kan ikke pengene spille like stor rolle fordi motoroppsett og båtkonstruksjoner må være tilpasset et likt regelsett. Det er lagt mer vekt på hva personene om bord i båtene presterer og er det som skal være avgjørende.

Pål Virik Nilsen som i år gjestekjører for Parsonage racing team måtte nøye seg med en åttendeplass. Welmax-teamet med Jørn Tandberg og Kolbjørn ”bonden” Selmer stilte ikke til start under dagens trening. De har mye å forsvare etter den gode fjorårssesongen hvor de lenge truet arabernes hegemoni i toppen.

Tidene fra dagens trening

1. 3 Victory Team - A Al Zafeen (UAE) / N Bin Hendi (UAE) 02.58,26

2. 5 Team Abu Dhabi - R Al Tayer (UAE) / J Tomlinson (USA) 03.02,20

3. 91 Relekta – U Isik (TUR) / C Zaborowski (NOR) 03.02,95

4. 96 Spirit of Qatar - H Al Thani (QAT) / S Curtis (ENG) 03.03,20

5. 10 Luca F Fendi Racing - L Formilli Fendi (ITA) / G Carpitella (ITA) 03.03,93

6. 95 Spirit of Qatar - A Al Neama (QAT) / M Nicolini (ITA) 03.05,18

7. 18 MITI - N Giorgi (ITA) / T Polli (ITA) 03.06.76

8. 50 Parsonage Racing - G Manuzzi (SMR) / P V Nilsen (NOR) 03.24,62

90 Welmax - K Selmer (NOR) / J Tandberg (NOR) - dns

74 Poliform - G Cappellini (MON) / G Montavoci (ITA) - dns

Powered by Labrador CMS