Virik Nilsen vant i Australia

Sandefjordmannen Pål Virik Nilsen og makkeren, pilot Tom Barry Cotter i båten Maritimo vant søndag årets første offshore Class-1 race i den australske serien.

Publisert Sist oppdatert

Racet ble kjørt ved Redcliffe nær Brisbane på den australske østkysten.

- Det var et meget hardt løp for oss, sier throttleman Pål Virik Nilsen til motorsport.no.

Maritimo hadde en dårlig start i vindbygene, men et lurt spor på innsiden ved annen rundingsbøye brakte teamet opp i ledelsen, en plass de holdt hele veien til mål. Flere båter havarerte i den karrige to-meterssjøen, som sammen med sterk vind gjorde løpet til et tøff utfordring for både mannskap og farkoster.

Maritimo hadde på tross av de store bølgene en gjennomsnittshastighet på 206 km/t, og topphastighet på opp mot 245 km/t. Nye motorer ga mye kraft og fin balanse i båten, noe som ifølge Pål Virik Nilsen bidro til seieren.

Neste race for Maritimo-laget er i slutten av oktober i Gold Coast, Australia. Deretter venter Dubai og de to siste rundene av offshore-VM - som skal kjøres i nye båter. For etter seieren i Australias nasjonale serie stiller Maritimo med to båter til start i Class-1 Offshore VM. Pål Virik Nilsen skal igjen være throttleman for Tom Barrry-Cotter, og paret skal kjøre det australske teamets førstebåt.