Virik Nilsen trekker seg

Det australske Maritimo-laget til Class-1 med pilot Pål Virik Nilsen har valgt å trekke seg fra årets VM-serie i båtsportens superklasse.

Publisert

STÅR OVER VM: Pål Virik Nilsen (arkivfoto)

Sandefjordgutten har vært throttleman i Maritimo sammen med det unge talentet Tom Barry-Cotter siden 2007 sesongen. De har hatt stor fremgang og kan se tilbake på flere pallplasser og mange seire i blant annet den australske Class-1 serien. Nå har altså teamet tatt en beslutning om å ta en pause fra VM. Pål Virik Nilsen sier i en pressemelding fra Mototrsportforbundet  at det er null dramatikk i beslutningen

 

Båten trenger mer testing

– Det er et par grunner til at teamet har valgt å trekke seg sier Pål. Hovedgrunnen er at de nye båtene vi kjører trenger mer utvikling og testing. Vi så i fjorårssesongen at det går fort til tider men for å ligge i topp under hele sesongen så manglet vi mye. Derfor er det besluttet om å teste i ro og fred i Australia et år, men samtidig kjøre de nasjonale australske rundene i Class-1. Der kommer vi til å stille med to identiske modeller slik at de kan settes opp mot hverandre, forklarer Pål. Teamet satser som aldri før og kommer nok sterkere tilbake i VM 2011.

 

Med i fremtidsplanene

Pål fortsetter med teamet selv om det ikke blir race i VM i år.

– Jeg kommer til å reise mye til Australia i år for å bidra med testingen samt kjøre racene teamet stiller opp i. Det unike samarbeidet Tom og meg selv har bygget opp de siste årene kommer fortsatt til å styrkes i 2010 sesongen, lover Pål.

 

Døren åpen

Selv om han akkurat nå er uten fast plass i VM jobbes det i kullissene for at Pål skal få en plass i et annet VM team under årets sesong. Jeg kan bekrefte at det er dukket opp flere muligheter fra noen kanter.  Men det skal ikke gå utover min relasjon til Maritimo. Uansett så er det jo VM- løpene i Arendal og Uddevalla som frister mest i år. Det ville vært litt tragisk om jeg ikke fikk kjørt på hjemmebane i Arendal, noe jeg har gjort de siste fire sesongene, avslutter en optimistisk Pål Virik Nilsen.

Powered by Labrador CMS