Virik Nilsen bevisstløs
Virik Nilsen bevisstløs

Virik Nilsen bevisstløs

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord og hans australske makker Tom Barry-Cotter fikk ikke den avslutningen under offshore-VM i Dubai som de hadde ønsket. Pål slo hodet i veggen i cockpiten og var bevisstløs i flere minutter.     

Publisert

 FOTO:  Pål Virik Nilsen Foto: Simon Palfrader, Class-1

Teamet fikk en dårlig start på racet og jobbet med å kjøre seg opp i feltet da uhellet skjedde. Guttene har strevd mye med å finbalansere den nye båten. Løpet som var preget av bølger over to meter viste seg å bli meget dramatisk for den norsk-australske duoen. 

Maritimo-båten krasjet hardt under løpets tolvte runde.

 – Vi kom inn i den raskeste svingen på banen da båten fikk et løft ut av vannet. I over 200 km/t landet den på siden for å så spinne rundt 180 grader, sier Pål Virik Nilsen. - Jeg husker ikke så mye fra selve krasjet. Da jeg våknet var Tom ute av båten for å møte rescuebåten som var der innen få minutter. Hodet mitt verket veldig etter sammenstøtet, fortsetter Virik Nilsen.                                                    

Da båten spant rundt slo Virik Nilsen hodet i veggen selv med seks punkts sikkerhets belter på. Hans makker Tom Barry-Cotter fikk vondt i nakken fordi han ikke hadde vegg på den siden som fikk det verste støtet.

 

Pål ble kjørt direkte på sykehus for en kontroll av hodet og nakken. - Jeg er glad båten landet den rette veien opp. Hadde vi landet opp ned kunne det gått litt verre, sier Pål.

Båten fikk ganske omfattende skader på begge sider. Den må nå inn til reparasjon i Qatar over nyttår.

– Nå er det bare å ta med seg det positive vi har fra disse to ukene i Dubai. Båten har bra potensiale bare vi får testet den mer og gjort litt justeringer med balansen under tøffe forhold. Vi skal enda sterkere tilbake i VM, det er helt sikkert, avslutter en sliten og mør Sandefjording.

 

To race i Australia med tilsvarende båt venter på gutta etter nyttår.

 

Trønderen Kolbjørn Selmer kjørte inn til en flott femteplass i den italienske båten Foresti & Suardi 8.

 

Den norske Jotunbåten med Europamesterne Jørn Tandberg og Inge Brigt Aarbakke kjørte seg opp til 2. plass etter å ha ligget nummer fem, før de mistet en propell og endte dermed sist. Sammenlagt i VM fikk de imidlertid en fin femteplass. Victory 1 vant sirkuset i år.

 

Powered by Labrador CMS