Tre nordmenn blant de seks beste i VM-avslutningen

Det ble nok en fin dag for nordmennene under avslutningsløpet i årets Offshore VM. Båtlivs egen ekspert Christian Zaborowski kjørte inn til en flott tredjeplass. Norsk fjerde og sjetteplass farget denne dagen i ørkenstaten rød, hvit og blå.

Publisert

Mer enn 100 norske Zabo-tilhengere stod ved målgang da Relekta suste over målstreken til en flott tredjeplass! I sesongens siste race som gikk i Dubai lørdag.

Endelig lyktes det for Zabo racing og Christian Zaborowski og hans tyrkiske makker Ugur Isik. De to gjennomforte et perfekt løp. De kjørte taktisk meget bra. Og når også båten denne gang holdt løpet igjennom, måtte dette bare ende godt!

Relekta hadde ikke det beste utgangspunkt, på grunn av sin plassering i går måtte de ut i bakerste linje. De måtte dermed kjøre en lengere løype i starten. Men de plukket raskt opp båt etter båt.

De hadde også en perfekt timning på å legge inn long-lapene, noe som er taktisk viktig i denne type lange løp.

-Vi greide  legge opp løpet slik at vi hadde "rent vann" i 80 prosent av løpet. Vi maktet dermed å ha veldig bra kontroll på de andre båtene, - bortsett fra de to det var umulig å gjøre noe med, sa en strålende fornøyd Christian Zaborowski etter målgang i Dubai.

Båtliv's utsendte hadde gleden av å overrekke de to førerne flaggene straks de la inntil bryggen. Med vaiende flagg og brede smil gikk de seiersgangen - for tredjeplassen var faktisk en stor seier - for både teamet og alle tilhengerne som hadde reist den lange veien for å heie på Zabo Racing. INGEN team har en større tilhengerskare enn Relekta-båten. Mer enn 100 nordmenn har tatt turen til Dubai for å heie frem gutta. Men ute p moloen hvor båtene passerte på hver runde, var det langt flere enn de norske som klappet da Relekta passerte.

Resultatene fra årets siste VM runde

1 3 Victory 00.45.31,71 20

2 5 Team Abu Dhabi + 00.56,47 15

3 91 Relekta + 02.29,21 12

4 96 Spirit of Qatar + 02.35,69 9

5 7 Victory + 1 LAP 7

6 90 Welmax (B) + 1 LAP 5

7 10 Fendi Racing + 1 LAP 4

8 95 Spirit of Qatar + 3 LAPS 3

9 23 FA.RO. ACCIAI DNF 0

10 74 Poliform DNF 0

Powered by Labrador CMS