To Victorypiloter drept i Dubai

To av verdens beste offshore-1 førere mistet i dag livet etter at båten deres gikk rundt under VM-avslutningen i Dubai. Miljøet er i sjokk og alle arrangementer resten av helgen er avlyst.

Publisert

Franske Jean-Marc Sahnchez, en av verdens beste og meste erfarne offshorepiloter mistet i dag livet i en tragisk ulykke under avslutningsrundene i VM i Dubai. Hans mer uerfarne medpilot Moahammad Al Mehairi fra De Forente Arabiske Emirater mistet også livet i ulykken som har sendt sjokkbølger gjennom alle i det lille eksklusive miljøet rundt Offshore-1.

Arrangørene og og offshoreorganisasjonene  UIM og WPPA beklager sterkt de tragiske dødsfallene. The Victory Team, UIM, WPPA, DIMC og IOTA er i sjokk, og har sendt sine kondolanser til familiene til de to førerne.

De to pilotene, som representerer Dubai Victory Team, var involvert i en ulykke hvor båten slo rundt i full fart og knuste cockpiten hvor de to førerne satt. Jaen-Marc Sahnchez er en av de mest erfarne førerne i dette sirkuset, og var lenge kongen i den store Victoryfamilien. Han hadde i følge vitner både kone og barn til stede på tribunen når ulykken skjedde.

Sikkerhets- og redningspersonell tok seg av de forulykkede på stedet inntill de ble fraktet til et lokalt sykehus, der alle forsøk på å gjenopplive dem var forgjeves. Vitner Båtliv har snakket med sier det tok lang tid før redningsbåtene kom til ulykkesbåten. Løpet ble etter hvert stoppet, når man oppdaget hvor alvorlig det stod til med ulykkesbåten.

I repekt for de omkomne og deres familier har arrangøren kansellert morgendagens løp og alle andre aktiviteter som arrangeres i forbindelse med avsluttningsløpene i Dubai. Til vanlig er dette en av de stor idrettsarrangementene i dette forente arabiske emiratet.

Powered by Labrador CMS