Stygg kogg med monstermotor

– Dette er kun for gøy, og ikke noe annet, ler gutta om bord i «Sjelefred» etter å ha banket den argeste konkurrenten med over et kvarter under gårsdagens motorkoggregatta i Kragerø.

Publisert

STORT BILDE: Gutta på koggtur med Båtliv  i over  20 knop.

Med sin mariniserte Lombardani-motor med 200 hester var det lite de andre trekoggene kunne gjøre mot «Sjelefred» i går.

«Masjinist» Ronny Andresen, «sjipper» Glenn-Frode Barslund og «pådrag» Morten Nupen har funnet selve meningen med skjærgårdslivet, skal vi tro dem rett.

Guttene ville vise resten av Kragerø-koggfolket at de kunne banke dem sønder og sammen når det gjaldt fart. Derfor  fant de frem til «den styggeste koggen de kunne finne» og fikk lånt inn en Lambordiani-motor med 200 hester.

Dette er en motor som vanligvis brukes på biler som blant annet Fiat, Renault og Nissan, og som i marinisert utgave tydeligvis duger like godt til sjøs.

Guttas fartsrekord er på 24,3 knop, noe ingen kogger i Kragerø-skjærgården per dags dato har matchet.

– Men vi skale levere tilbake motoren med en gang. Dette var kun for i dag, for å å ha det gøy i koggregattaen. ler de fire mennene som alle er mellom 30 og 40 år.

– Vi har alltid funnet på mye rart i skjærgården, og dette er var bare en fortsettelse av det vi drev med som unger, forteller Glenn-Frode.

Navnet på døgnflue-koggen ble bestemt ettersom gutta mener folk får fred i sjelen ved synet av båten.

Powered by Labrador CMS