Sterke prestasjoner i Round Britain

Ingen kjørte raskere enn Gutta Boyz i går, med en gjennomsnittshastighet på 70,4 knop, som tilsvarer 113 kilometer i timen – på en strekning på 190 nautiske mil. Racet er nå ferdig, og en av de norske båtene presterte en andreplass sammenlagt!

Publisert

Nick Tollefsen, Ivar Tollefens og Henning Hexeberg som representerer Gutta Boyz i Round britain holdt høy fart i gårsdagens etappe på 190 nautiske mil fra Lowestoft til Portsmouth. Se tidene her (ekstern link).

De foreløpig resultatene viser at greske Blue FTP vant Round Britain 2008, med en totaltid på 20 timer, 36 minutter og 47 sekunder.

Norske Lion Head presterte en sterk andreplass, med en totaltid på 21 timer, 56 minutter og 42 sekunder.

Gutta Boyz fikk en totaltid på 42 timer, 46 minutter og 55 sekunder, noe som resulterte i en 33. plass. Gutta Boyz fikk problemer da drevet røk i 70 knop bare 25 nautiske mil i etappen til Edinburgh 27. juni.

Norske Sealbay klarte en niendeplass, med en totaltid på 23 timer, 47 minutter og 51 sekunder.

Mannskapet på LionHead er Pål Sollie, Henrik Sollie og James Sydenham. Mannskapet på GuttaBoyz er Nick Tollefsen, Ivar Tollefsen og Henning Hexeberg. Mannskapet på Sealbay er Frederik Selvaag og Eirik Jaer.

Det er 24 år siden sist dette løpet ble arrangert. Noen kaller det 1600 miles lange løpet for offshoresportens bestigning av Himalaya. De lengste dagsetappene er på over 200 nautiske mil. Sist det ble arrangert i 1984 vant Fabio Buzzi med White Iveco. Han har meldt seg på igjen, og mange ser nok frem til å konkurrere med legenden.

Powered by Labrador CMS