Sølv i Nations Cup
Sølv i Nations Cup

Sølv i Nations Cup

Stian Slåttedalen og Christian Carlsen imponerte i Nations Cup regattaen i Doha nylig.

Publisert Sist oppdatert

Første runde av Nations Cup ble avsluttet i Doha i Qatar sist uke. Stian Slåttedalen fra Skien og Christian Carlsen fra Nærsnes, som til vanlig kjører i klasse F4 fikk forsøkt seg i den større F2 klassen i Doha og gjorde seg raskt bemerket i det sterke feltet.

I pressemeldingen fra Norges Motorsportsforbund heter det:

Under tidskvalifiseringen startet det veldig bra for Slåttedalen. «Jeg satt med beste tid, men den ble strøket siden Christian rullet i en sving,» forteller Stian. Det ble 2. beste tid til Stian, mens Carlsen fikk 4. beste tid, på tross av rundveltet under kvalifiseringen. Uhellet skjedde uten personskader, men Carlsen ble nødt til å stå over matchracet senere på dagen.

«Jeg følte jeg fikk en god start og at rundetidene var gode under tidskvalifikasjonen. Da jeg skulle prøve å forbedre tiden, rullet båten og jeg fikk ikke kjørt mer den dagen,» forteller Christian som ødela powerheaden i rundkastet.

Slåttedalen fikk en god start, men var like uheldig som team-kameraten og rullet i første sving. «Det var utrolig kjedelig siden vi følte vi hadde gode muligheter begge to. Men, alt gikk bra med begge to så vi satser på å komme på vannet til selve racet i morgen» skrev Stian i en melding, torsdag kveld.

Med to båter med skader, var spenningen stor om gutta fikk komme på vannet tidsnok til de to racene, fredag ettermiddag. Etter iherdig jobbing i depoet ble Stian sin powerhead satt over på Christian sin båt så de hadde mulighet til å kjøre under fredagens race.

Dette betydde at Stian og Christian måtte dele på båten og fikk kjøre hvert sitt race. De ble enige om at Christian skulle kjøre første racet. «Etter som radioen ikke virket ble jeg bedt om å legge meg bakerst i feltet dersom det skulle oppstå en gul flagg situasjon (fare på banen). Jeg fikk en god start og følte det gikk bra,» sier Christian som var lettere frustrert over radio problemene.

Etter flott kjøring av Christian, kjørte han opp til 6. plass før første båt gikk rundt. I tråd med reglene fra arrangørene la Christian seg bakerst i feltet. Ved grønt flagg viste han nok en gang at han er en dyktig fører, og kjørte opp fra 11. plass til en 5. plass i første race. «Jeg er veldig fornøyd med resultatet,» sier Christian.

Stian skulle som avtalt kjøre det andre racet og startet i 5. startsspor. Etter litt trøbbel i starten, hentet han seg fort opp fra 5. plass til 4. plass innen andre sving. Enda en båt rullet, noe som resulterte i omstart. Omstarten gjorde virkelig susen for Slåttedalen som til slutt endte på en fantastisk 2. plass. «Dagen i dag har vært av det strålende slaget,» sa Stian rett etter endt løp. «Jeg er godt fornøyd og det var morro å stå på pallen sammen med alle araberne.»

Norge ligger foreløpig på en 5. plass i sammendraget for Nations Cup. Neste race i Nations Cup avholdes 3. – 4. desember i Abu Dhabi, UAE.