Sesongstart for Pål i Class-1

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord og hans australske makker, Tom Barry-Cotter er klare for sesongåpning under helgens Qatar Grand Prix i Doha. Maritimo-mannskapet stiller i Class-1, offshoresportens største klasse.

Publisert

Maritimo har vært på plass i over en måned for å forberede seg maksimalt til årets første VM-runde. Teamet sier i en pressemelding at de har mål om topp-plasseringer i årets sesong og den nye teammanageren, Jim Poole skryter av Pål og Tom i Maritimo 11.

- Guttene jobber veldig profesjonelt og målrettet. Om de klarer presset og holder fokus har de potensiale til pallplasser i alle årets løp.

Duoen har den lengste, samlede erfaringen av alle fører-throttleman-kombinasjonene i årets VM-serie, og de er i følge Poole også blant de fysisk best trente mannskapene:

- Det er alltid en fordel, understreker engelskmannen.

 

Ny båt

Årets båt som Pål og Tom skal kjøre får førsteprioritet. Båten er helt ny og litt justert etter erfaringene teamet gjorde under de siste VM-rundene i fjor.

- Vi har testet båten her nede den siste uken og jeg syntes den virker bra. Den er forbedret på flere områder så jeg er spent på hva tidene viser under den offisielle treningen torsdag. Det tar alltid litt tid å tilpasse seg en ny båt, så det er nok best og være realistisk og kanskje ikke ha de største forhåpningene de første rundene, sier Pål.

 

Base i England

Maritimo teamet får en hektisk sesong i år.  Siden Australia er langt unna har teamet verksted og base i Plymouth i sommerhalvåret. Ved siden av australske og engelske mekanikere er også en norsk mekaniker ansatt for sesongen: Torgeir Jakobsen fra Sandefjord var mekaniker i Spirit of Norway-teamet til Bjørn Rune Gjelsten da Pål var throttleman der, og Pål setter pris på ansettelsen:

- Det blir naturlig nok mye engelsk på disse turene så det er deilig å snakke litt norsk innimellom.

Det er offisiell trening på torsdag, kvalifisering fredag og race på lørdag i Qatar. Deretter flytter sirkuset seg videre til Spania, Russland, Norge, Romania, Ukraina,  Italia, Abu Dhabi, og Dubai. 

 

Foto: Simon Palfrader, Class-1.

Powered by Labrador CMS