Planlegger nytt Danmarks-race

Ifølge Tvedestrandsposten  planlegges en regatta «Skagerrak Across», en offshore regatta for motorbåter med minimum 20 båter

Publisert

Aviser skriver at TRK-leder Dag Twist håper det lar seg å gjøre å arran-gere Skagerrak Across til sommereni i forbindelse med at Tvedestrand Motorbåtforening fyller 80 år i 2008. - Da ønsker vi å slå på stortromma, forteller Dag Twist til Tvedestrandsposten.

Undergruppa TRK planlegger å arrangere legendariske Skagerrak Across igjen til sommeren. - Men vi må ha minimum 20 båter, sier Twist. I Skagerrak Across skal det kjøres fortest mulig fra Tvedestrand til Hirtshals og tilbake igjen. Dag Twist husker selv dette spesielle Danmarks-racet som satte Tvedestrand på kartet for 35-40 år siden.

Skagerrak Across ble arrangert første gang i 1967 og deretter hvert år til og med 1972. Siden har det vært arrangert flere rekordforsøk på denne strekningen. I 1983 kjørte Petter Marcussen tur/retur Tvedestrand-Hirtshals på ca. 2 timer og 46 minutter, og den tiden gjelder fortsatt som rekord.

Dag Twist fastslår at mange av dagens båter som er aktuelle for et nytt Skagerrak Across kan kjøre mye fortere enn dette under gunstige værforhold. TRK-lederen forteller at planen er å arrangere Skagerrak Across lørdag 12. juli 2008, som en del av den tradisjonelle sommerregattaen.

Twist kan ikke love at arrangementet gjennomføres. Men i følge Twist har ideeen om Skagerrak Across i 2008 blitt møtt med stor interesse i båtsportsmiljøet, og TRK vil nå jobbe videre med planene. For store båter Twist mener de må ha minst 20 båter påmeldt for å gjennomføre et så stort arrangement. Båtene bør være fra ca. 28 fot og oppover, og helst ha doble motorer, ifølge Twist. I arrangørklubben TRK er det 3-4 båter som er aktuelle for et slikt race, mener Twist, som også håper på internasjonal deltakelse.

Ifølge Twist har TRK sponsorer som kan bidra til Skagerrak Across, men fastslår at det er mye som gjenstår både når det gjelder økonomi og organisering før en så stor regatta kan iverksettes. En regatta over en så lang strekning krever selvsagt et stort sikkerhetsopplegg. Støtte fra kommunen TRK har søkt Tvedestrand kommune om tilskudd til arrangementet, og kommunestyret vedtok på siste møte før jul å sette av 25.000 kroner som et tilskudd til Skagerrak Across hvis arrangementet gjennomføres. Alt ifølge Tvedestrandsposten

Powered by Labrador CMS