Pål Virik Nilsen årets utøver
Pål Virik Nilsen årets utøver

Pål Virik Nilsen årets utøver

Offshore-1 fører Pål Virik Nilsen fra Sandefjord fikk i går prisen som "Årets motorsportutøver"  under Motorsportkonferansen i Tønsberg. Han fikk prisen for sitt gjennombrudd i sporten og for sin  3. plass i EM.

Publisert

Dette er juryens begrunnelse:

”Motorsportsutøver har i år tatt steget helt inn i den internasjonale toppen i sin idrett. Til tross for at hans idrett er av de ekstremt kostbare, på linje med Formel 1 og Moto GP, har kan klart komme seg inn i dette sirkuset uten bankbok.

Det er målbevisst satsing og idrettsarbeide gjennom en årrekke som har gjort ham så attraktiv at hele tre team har villet ha ham i stallen i løpet av de årene han har kjørt i denne klassen. Han har vært kalt en askeladd - gutten som med to tomme hender til slutt fikk innpass i millionærenes lekegrind. Selv om han allerede har rundet 30 år, er han fremdeles sett på som ung blant sine konkurrenter - sammen med sin makker har de fått tilnavnet ”The Young Guns”.

Vi så ham på sølvplass under Offhore Class1 racet på hjemmebane i år. Vi ante allerede da at her kunne det ligge an til edelt metall ved årets slutt. Ganske riktig: Maritimo teamet endte på bronseplass i Europamesterskapet - der alle hans konkurrenter fra VM også deltar. Og med to race igjen i året VM er de foreløpig klassifisert på tredjeplass.

Teamet har bare blitt bedre og bedre gjennom året, og vi både håper og tror at denne utøveren vil kunne ta hjem en medalje i desember. En dedikert idrettsmann. En stayer. En målbevisst kar som ikke ser noe som umulig. Et forbilde for alle unge båtsportsutøvere med ambisjoner. En ydmyk utøver som aldri kommer med unnskyldninger når det ikke går veien - men bruker nederlag til å perfeksjonere innsatsen mot målet. En teamspiller. En askeladd.”

Powered by Labrador CMS