Oslo kan få fornyet tillit som Offshore-1 arrangør

I følge det internasjonale båtsportforbundet IOTA, kan Oslo bli arrangør for en av årets VM-runder i Offshore Class-one. Arendal har allerede fått en femårskontrakt med arrangørene. Terminlisten ble i går offentliggjort i Düsseldorf.

Publisert

Flere kjøresteder og flere båter markerer inngangen til et nytt racingår for kjempene i båtsportverdenen. At Italienerne kommer med et helt nytt team ved siden av et amerikansk team, tolker arrangørene dit hen at sporten nå øker i popularitet. Det har lenge vært diskutert om de norske teamene skulle utvide med en båt hver, men i følge meldingene fra Düsseldorf står både Spirit of Norway og Jotun på at de starter med en båt hver. Både Athen i Hellas og Constanta i Romania er nye arrangørsteder av året.

Det er ennå ikke bekreftet at Oslo får VM-runde, men en avtale er forventet bekreftet i løpet av kort tid. Jan Hillestad som har sittet med arrangøransvaret for Oslo var til stede i Dubai for å promovere Oslo. Han har tidligere slitt med både økonomi og miljøproblemer i forhold til Oslo som arrangørsted. Nå ser det altså ut som dette er på plass. Det blir travelt for både arrangører og båtteam slik listen er satt sammen nå. Blant annet har man lagt inn et stevne i Portoroz i Slovenia mellom helgen i Arendal og et eventuelt løp i Oslo.

At amerikanerne nå har meldt seg på, kan være starten på en samling av alle verdens grommeste klassekjørere. Til nå har både USA og Australia sine egne serier i liknende båter som de vi kjenner fra Oslo og Arendal.

Båtliv snakket med tre av de amerikanske kjørerne i Dubai, og de lovet å ta med seg mer sirkus inn i sporten. Blir det bra, ser de ikke bort fra at det kommer flere kjørere og båtteam fra USA, og da snakker man virkelig om konkurranse. 

Terminlisten for 2007

8-10 June GREECE - Athens

20-22 July NORWAY - Arendal

31 August - 2 September ROMANIA - Constanta

28-30 September RESERVE DATE

8-10 November QATAR – Doha

15-17 November QATAR – Doha

29 November- 2 December U.A.E. - Dubai

6-8 December U.A.E. – Dubai

The following venues to be finalised:

29 June-1 July SLOVENIA – Portorose-Piran (tbc)

10-12 August NORWAY – Oslo (tbc)

(28-30 September RESERVE DATE

France, Villefranche or Italy, Syracuse or Spain, Gijon)

Powered by Labrador CMS