Offshore-1 debut for Marit Strømøy

Welmax Offshore Racing Team satser for fullt mot årets Class 1 World Powerboat Championship. Nå har de hentet inn Marit Strømøy som debuterer som fører i den største båtsportklassen.

Publisert

Teameier Jørn tandberg og Kolbjørn ”bonden” Selmer bronseplassen i fjorårets VM, og samme team skal om to uker ta løs i Rio de Janeiro hvor årets VM-runder åpner. Welmax er forsterket på den tekniske siden i form av Rolf Arnestad og Arne Venaas. Som mange vet så hadde de stor suksess og mye av æren for at Spirit Of Norway tok en rekke VM titler.

For første gang skal en kvinne sitte i cockpiten på en Offshore-1 båt. Welmax har brukt vinteren på å bygge en toerbåt, og for å fjerne fokuset fra bare penger og over på sportslige prestasjoner har man tilbudt en av Norges mest dyktigste båtfører Marit Strømøy plass i denne båten. Foreløpig handler det bare om det første løpet i Rio, men i følge teamsjef Per Carsten Michelsen ser man ikke bort i fra at samarbeidet fortsetter. Alt avhenger av hva som kan skaffes av sponsormidler, i følge teamsjefen.

-Jeg ble svært overrasket da Jørn Tandberg ringte meg, og spurte om jeg ville test kjøre i Class-one under åpningen av VM i Rio. Jeg liker utfordringer og har kjørt mange forskjellige båter og race i mitt lange båtliv, men aldri en klasse-1 båt. Største forskjellen blir å sitte to i båten, og å ha gassen på hånda. I Formel-1 klassen kjører jeg alene og har gassen på foten. Jeg er vokst opp i båt, og får nå muligheten til å teste noe nytt. Dette blir morsomt og veldig spennende sier Marit Strømøy, som også skal kjøre Formel 1 sesongen 2010.

Sammen med Marit Strømøy i toerbåten sitter italieneren Giorgio Manuzzi.

-Jeg er veldig stolt over å få være med i dette teamet. Jeg er enda mer stolt over å være med i ett norsk team, for en nasjon som er så positive til båtsport. For meg er dette både en ære og et stort ansvar, sier Manuzzi i en pressemelding.

Les også: http://www.batliv.no/wip4/detail.epl?id=465411&cat=5866

Powered by Labrador CMS