Nytt norsk Offshore-I team

Den nye teamsjefen for Jotuns offshoresatsing, Per Carsten Michelsen, bekrefter at Jotun satser videre på Christian Zaborowski og Jørn Tandberg som makkere i det ”røde lynet” fra Sandefjord. Samtidig ønsker de å leie ut, eller selge toerbåten til et nytt norsk offshoreteam.

Publisert Sist oppdatert

Jørn Tandberg, som eier den ene av to Jotunbåter, testet lørdag nye potensielle båtførere for et sete i det som kan bli et nytt norsk Offshore class-I team i Norge. Samtidig bekrefter den nye teamsjefen Per Carsten Michelsen at Christian Zaborowski skal fortsette som pilot i Jotunbåten.

Tandberg ønsker å selge enten hele båten til et eget team, eller leie den ut til kompetente førere slik at det blir nok et Offshore Class-1 team med norske farger. I helgen hadde de tre potensielle førere på besøk i Arendal for testkjøring i Tandbergs båt. I tillegg hadde Bård Eker meldt seg som interesent, men dukket ikke opp i følge teamsjef Michelsen. De tre andre førerne var Pål Virik Nilsen fra Sandefjord, som under fjorårets sesong rattet den italienske Seven Elleven båten. De to andre var Kurt Åge Olsen og Rune Høgevoll begge med lang erfaring fra Pro-Vee. Sistnevnte to ganger europamester i Pro-Vee.

Per Carsten Michelsen har nylig tatt over som teamsjef for Jotun etter Jan Zaborowski. Han skal følge båten verden rundt denne sesongen. Michelsen har flere hatter, og når han selv skal arrangere VM-runde i Arendal, går han ut av teamet og inn i rollen som arrangør. Michelsen sitter også som representant for det nye internasjonale offshore forbundet som sier de skal arrangere de fremtidige VM-rundene i class-1. 

Jørn Tandberg eier båten som like før jul i fjor kjørte inn til tredjeplass i VM-runden i Dubai.