Nordmennene åpnet bra i Athen

Nordmennene herjer på resultatlistene etter sesongens første prøvekjøring for Offshore klasse-1 i Athen. Lørdag starter alvoret.

Publisert

Spirit of Norway 10 De begynner nesten like suverent som de avsluttet forrige sesong. Spirit hadde raskeste tid under testkjøringene i Athen i ettermiddag. Like etter kom Dubai teamet med Victory seven og hakk i hæl kom Jotun. Det skilte litt over sekundet på runden mellom disse tre.

De samme tre teamene avslutte i lik rekkefølge fjorårets sesong i Dubai. ”Juniorene” Spirit Of Norway 20, med Pål Virik Nilsen som throttleman kom på en niende plass. Bårds Eker i Negotiater fullførte ikke løpet på grunn av en elektronisk feil på båten. Dette er avanserte båter hvor det meste er regulert elektronisk. En liten feil på båtens ”hjerne” setter hele motorpakken ut av spill.

Lørdag starter alvoret, da innvier man sesongen med Pole Position kjøring, og startrekkefølgen for søndagens løp blir bestemt.

Teamsjef for Jotun, Per Carsten Michelsen, sier de er meget fornøyd etter dagens kjøring, og mener de har enda mer å gå på.

Jotun hadde problemer med søppel fra det tilgrisete havnebassenget som båtene må kjøre gjennom fra banen til depoet. En plastpose hadde forvillet seg inn i impellerhuset og man fikk overoppheting på en motor. Dette gjorde at Jotunteamet ble forsinket med en time og mistet verdifull testtid.

Powered by Labrador CMS