Kongelig beskyttelse

Arrangørene av Sveriges første Offshore klasse-1 løp denne sommeren har fått Prins Carl Phillip som sin høye beskytter.Foto: Kongefamiliens hjemmesider

Publisert

Prins Carl Philip Edmund Bertil, prins av Sverige og hertug av Värmland, er en særdeles motorinteressert herremann. Som sin far liker han både raske biler og båter. Han har selv lisens fra det svenske motorsportforbundnet til å kjøre billøp. Nå skal han altså være kongelig beskytter for det første Offshore-1 løp noen gang i svenske farvann helgen 6-8. august i Uddevalla.

-Dette er en stor ære for alle involverte, og vi er veldig stolte av at Hans Kongelige Høyhet har akseptert å være vår høye beskytter, sier Jan Erik Hanssen, Swedish Grand Prix prosjektleder til Class-ones`s hjemmesider.


Prins Carl Philip fullførte sin militære tjeneste ved amfibie bataljonen i Vaxholm's kystartilleriregiment. Han innehar løytnants grad i den svenske marinen, og brukte deler av utdannelsen sin i forsvaret på å bli stridsbåtfører.

I tillegg til å være nummer to til å arve tronen i Sverige, bruker han mye tid på ski og seiling. Han er grafisk utdannet og et stipend fra National Geographic har også gjort han til en god fotograf.

Powered by Labrador CMS