Kjører Formel 2 i Saudi Arabia

Formel 2-fører Rick Ivar Håkonsen fikk til slutt orden på visumet sitt og er nå på plass Saudi Arabia for å kjøre båt i rødehavsbyen Jedda.

Publisert

Rundbaneløpet i den saudiarabiske havnebyen startet i dag, og det rapporteres om vriene forhold. Håkonsen gjorde det ikke så alt for bra i kvalifiseringsrundene, noe som ikke kommer overraskende etter den problematiske oppladningen.

For visumproblemene gjorde at det norske teamet, som lå på femteplass i VM-serien før denne ukens løp, fikk meget knapp tid til forberedelser. Dette er ekstra uheldig for nordmannen, som må gjøre det bra i Saudi Arabia om han skal ha håp om sammenlagt plassplassering når årets siste VM-runde går av stabelen Malaysia i desember.

Rich Ivar Håkonsen var likevel forsiktig optimist før VM-runden til oljelandet, selv om innføringen av nye regler har slått dårlig ut for teamets båt. Katamaranen har blitt forandret gang på gang denne sesongen: - Vi har slitt stort med balansen i båten og ser ingen umiddelbar løsning før vi får mulighet til å skaffe oss en ny båt eller eventuelt sender vår egen båt til fabrikken for ombygging. Det kan tidligst skje i forkant av neste sesong, sa Håkonsen til motorsportforbundet.no før avreise.

Foto: www.formularacing.net

Powered by Labrador CMS