Jotun vant EM, og kan vinne VM

Helnorske Jotun står midt i sin beste offshoresesong noen gang. Når det gjenstår tre løp, ligger Jotun bare 19 poeng bak ledende Victory. En seier i helgens løp i Egypt, kan derfor føre dem helt i ledelsen. Dette forutsetter selvfølgelig at Victory 1 gjør det tilsvarende dårlig.

Publisert

Seier i Arendal og seier i Romania, paret med poengstraff for lederbåten i det totale sammendraget, Victory 1, gjorde at Jotun sist uke ble kåret til EM vinner. EM- vinnerne blir kåret på bakgrunn av de løp som kjøres i Europa. VM- vinneren er beste sammenlagt i alle løp som kjøres. Dette gir Ingebrigt Aarbakke og Jøn Tandberg en god mulighet til å true Victorys suverene kjøring tidligere i år, og med litt flaks hente hjem VM seieren totalt.

    For første gang denne sesongen stiller altså 10 båter til start i Porto Marina på Middehavskysten i Egypt. Uenighet om hvordan ”sirkuset” skal drives fremover, og uhell har preget flere av teamene denne sesongen. En som har engasjert seg i dette, men som har holdt båten skadefri, er Kolbjørn Selmer som kjører for italienske Veneta Marine. Han har vært den mest stabile i år med fem femteplasser og en sjetteplass.  

     Spanjolene har kastet seg på sirkuset og stiller med to båter, den ene av disse er gamle Spirit of Norway 20, som nå er døpt Spirit of Spain.

Chris Parsonage i Negotiater har også meldt seg på igjen, denne gang uten Bård Eker, men med den erfarne amerikaneren Billy Moore ved spakene.

Victory 1 leder i sammendraget, men det har heller aldri vært mer åpent når tre løp gjenstår. Det skiller bare 21 poeng mellom de fem beste båtene.

    Sheikh Hassan og Steve Curtis i Qatar 96 startet sesongen i Bjørn Runes gamle vinnermaskin. Shaikh Hassan hadde da kjøpt hele teamet til Bjørn Rune Gjelsten. Den gikk de rundt med, og knuste allerede i første løp. Nå setter de Bjørn Rune og Steve´s gamle prestasjoner i relieff , og blir samtidig et bevis på at det er umulig å kjøpe seg til seier i dette gamet.

WORLD CHAMPIONSHIP – etter runde fem av åtte

1. Victory 1 - 81pts

2. Victory 7 - 71pts

3. Qatar 95 - 63pts

4. Jotun 90 - 62pts

5. Qatar 96 - 60pts

6. Foresti & Suardi 8 - 41pts

7. Spirit of Spain 88 - 19pts

8. SeveneleveN 18 - 14pts

9. Negotiator 50 - 4pts

9. Qatar 9 - 4pts  

Powered by Labrador CMS